Juli 2024
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

SponsorKliks, gratis sponsoren!

Jeugd Teams

 • Zeeuws kampioenschap basisscholen

  Het was gezellig druk zaterdagmiddag 28 maart in het MFC aan de Edvard Grieghof in Terneuzen. 22 schoolschaakteams met begeleiders en belangstellenden waren daar naar toe gekomen om te strijden voor het Zeeuws kampioenschap voor basisscholen. Zou het de 21 andere teams lukken om te winnen van de gedoodverfde favoriet, het eerste team van de Oude Vaart uit Terneuzen?

 • 2e Wedstrijddag Den Bosch

  20141004-DenBosch-A1In de eerste ronde van de dag beginnen de teams overtuigend: A1 wint met 3½-½ van Minerva, alleen Bas F. laat een halfje liggen, C1 wint ook, en wel met een vlekkeloze partij (4-0) tegen De Toren Arnhem, en tenslotte ook winst voor D1: met 3-1 tegen Denk en Zet. Hier laat Anna een punt liggen. Een goed begin van de dag dus, dat smaakt naar meer...

  In de tweede ronde (ronde 5 eigenlijk) komt Landau D1 uit tegen Mat-ador D1. Het ziet er niet zo florissant uit na een redelijk snel verlies van zowel Martijn (doet een foute zet en verlies de dame) als Anna, maar gelukkig trekken Fardin en Annelies de score recht. Toch nog een gelijkspel voor D1.

  20141004-DenBosch-C1De tweede ronde van C1 (tegen de Kennemmer Combinatie) evenaart de eerste ronde van die dag: een 3-1 overwinning. De jongens winnen allen hun partij, Iris verliest (foutje, en stuk achter). Maar dus wel de volle 4 punten op het scorebord - wat wil je nog meer.

  D1 is inmiddels bezig aan de derde en laatste ronde van deze dag. Het loopt allemaal niet zo lekker. Martijn komt goed weg met een halfje (maar het erger kunnen zijn), Anna verliest en Fardin wint. Alles staat gelijk nu, en de druk is hoog bij Annelies. Helaas moet ook zij capituleren en de nederlaag van D1 is een feit.

  20141004-DenBosch-D1Bij A1 tegen Santpoort is het inmiddels erg spannend geworden: Lydia had verloren, maar Ulvi doet alsof het allemaal geen moeite kost en schrijft de volgende partij op zijn naam. Tibo en Bas moeten nu anderhalf punt bij elkaar sprokkelen. Beiden staan in een ongeveer gelijke partij, Tibo komt beter te staan, en Bas lijkt de remise af te wachten. Beetje voor beetje neemt Tibo de overhand (met horten en stoten) en weet de patij op zijn naam te schrijven. Bij Bas gaat het plots razendsnel: komt met dame & pion tegenover toren en loper te staan, en dit is normaal gewonnen; maar de tijd is spelbreker: er staat nog maar 1 minuut op de klok (met 10 seconden per zet is dit erg weinig). Toch weet Bas het naar remise te leiden: een overwinning van A1 op het zeer sterke Santpoort.

  Al met al een succesvolle dag: de teams komen met maar liefst 11 van de 14 te verdienen matchpunten terug naar huis.

 • A1 en C1 blijven meedoen om Nederlands Kampioenschap

  Weer een spannend dagje Den Bosch. Landau Axel A1 was de trotse koploper met vier overwinningen uit vier wedstrijden en stond twee matchpunten voor. Vandaag stonden echt de zware klappers op het programma en dat zonder Ulvi. Er is gestreden tot het bittere eind en de eerste wedstrijd eindigde zo waar knap in 2-2 tegen thuisploeg HMC Calder. Op alle borden waren we dik in de minderheid qua ELO rating, maar ELO zegt niet alles, als dit gecombineerd wordt door echte wilskracht.

 • AB team eindigt derde

  Het AB team heeft haar eerste wedstrijd verloren van Spijkenisse A3. Alleen Tibo won, Bas, Mathijs en Harold verloren. In de tweede wedstrijd werd de nederlaag rechtgezet tegen het sterke VAS A2 uit Amsterdam. Er werd met 3-1 gewonnen door overwinningen van Tibo, Bas en Mathijs. Harold verloor.  In de laatste wedstrijd wordt nog gespeeld tegen Spijkenisse A4. Hier werd met 3-1 van gewonnen, waardoor het AB team op de derde plaats eindigde. Alleen Tibo moest deze keer zijn koning omleggen, Bas, Mathijs en Harold wonnen.

 • AB-team plaatst zich

  Door tweemaal te winnen heeft het AB-team zich geplaatst voor de landelijke competitie. Het werd 3,5-0,5 in eerste wedstrijd door winst van Bas de Feijter, Bas van Doren en Iris Schelleman. Niels Schelleman speelde remise. In de tweede wedstrijd werd met 2,5-1,5 gewonnen. Bas deFeijter en Iris Schelleman wonnen wederom, Niels Schelleman speelde remise en Bas van Doren verloor na eerst veel beter te hebben gestaan.

 • Beker en medailles voor E-team

  Martijn, Laurens, Lucas en Parisa namen 9 februari 2013 deel aan het Zeeuws Kampioenschap voor E-teams. Een 2e plaats behaalden ze daar achter Souburg die 1e werd en in Naaldwijk op 25 mei 2013 aan het Nederlands Kampioenschap deel zal nemen.

   

  Wegens omstandigheden waren er op 9 februari geen prijzen maar dit werd goed gemaakt tijdens het 2e Grand Prix toernooi in Scherpenisse. Laurens en Martijn namen daar de beker voor de club in ontvangst en voor alle teamspelers een fraaie medaille.

   

  Kijk hier voor meer foto's.

 • C-team net niet bij machte zichzelf een hoge klassering te bezorgen.

  De D-teams begonnen op de slotdag 1,5 uur later dan de C-teams. Toen ik na drie kwartier spelen binnen kwam lopen zag het er goed uit voor de onzen. Tibo stond duidelijk beter, een stuk tegen 2 pionnen, en een gewonnen staande Harold. Ayla won juist haar verloren pionnetje terug en had een duidelijk beter staand eindspel. Quinten stond niet slecht tegen supertalent Robby Kevlishvili maar je weet dat het altijd moeilijk gaat worden. Na nog een half uurtje opende invaller Harold de score.  Nog tijdens de analyse kwam Quinten binnen en het kopje bekijkende wisten we het resultaat al. Het wil maar niet lukken. Gelukkig werd hij niet veel later gevolgd door een stralende Ayla. 2-1 voor en onze man in vorm nog bezig. Ik was er gerust in totdat het ploegje tegenstanders  opgewonden het speellokaal weer ingingen. Tibo was bezweken onder de druk de matchpunten binnen te halen. 2-2 tegen het zeker niet indrukwekkende de Promotie was gewoon een teleurstelling. Een teleurstelling die niet meer verwerkt werd tijdens de pauze.


  De middagwedstrijd begon desastreus. Binnen 10minuten gaf Quinten, in een opening  die hij nochtans goed kent, 2 stukken weg.  Op dat moment rekende Harold niet ver genoeg een variant door en verloor een belangrijke centrumpion. Ayla had een optisch overwicht en Tibo had zijn vertrouwde Siciliaans. Maar je voelde het al, het was gewoon onze dag niet. Dat de wedstrijd met 4-0 verloren ging wekte eigenlijk geen verwondering meer na de teleurstelling van de ochtendsessie. Zo belandden we op onze laagste positie uit de gehele competitie. Jammer,  maar het gros van ons team kan volgend seizoen in deze zelfde klasse revanche nemen.   
   

 • C-team start maximaal

  De Zeeuwse jeugdcompetitie voor clubteams is gestart en de eerste wedstrijden zijn thuis gespeeld. Het C-team maakte meteen een goede start. Er werd in Axel met 4-0 gewonnen, Quinten die vorig jaar al in het succesvolle D-team speelde won op het eerste bord. Tibo en Ayla die debuteerden voor Landau wonnen ook, respectievelijk op bord twee en drie. Tenslotte Harold op het vierde bord maakte de maximale score compleet. Volgende ronde in Sas van Gent tegen HWP.
  Landau D1 was de eerste ronde vrij. In een competitie waarin totaal vijf teams meedoen, zijn er maar liefst drie teams van Landau. Nu is Landau D3 eigenlijk het E-team, want andere E-teams zijn er niet in Zeeland. Landau D2 moest tegen het sterke HWP D1, na verlies in de eerste partij (misschien wel de zenuwen) werd er in de tweede partij knap gelijkgespeeld. Lode en Sylvano wisten voor Landau te scoren, helaas verloren Job, Lars en Jamie, maar volgende keer beter jongens!
  Knap was ook het resultaat van Landau D3 (Landau E). Een gelijkspel en een nipte nederlaag tegen Goes D1. Iris wist zelfs twee maal te winnen. Verder haalde Daniel nog een overwinning en een remise. Voor Roy en Brigitte waren de tegenstanders net iets te sterk, maar ook hier geldt, volgende keer beter!
  C-teams:
  Landau C - Goes C    4 - 0
  1. Quinten Ramacker - Bent Speksnijder      1 - 0
  2. Tibo Maes - Emily Timmerman                 1 - 0
  3. Ayla Vincent - Beau Calberson                 1 - 0
  4. Harold Pijpelink - Sander Geluk                1 - 0
   
  D-teams:
  Landau D2 - HWP D
  1e ronde: 0 - 4
  1. Lode Pijpelink - Lydia Dubbeldam                0 - 1
  2. Job Lindeboom - Youp v.d. Graaf                 0 - 1
  3. Lars van Hurck - Wouter v.d. Gouwe            0 - 1
  4. Jamie de Vos - Bas van Doren                    0 - 1
   
  2e ronde: 2 - 2
  1. Job Lindeboon - Lydia Dubbeldam               0 - 1
  2. Lode Pijpelink - Youp v.d. Graaf                  1 - 0
  3. Sylvano Suy - Wouter v.d. Gouwe               1 - 0
  4. Lars van Hurck - Bas van Doren                  0 - 1
   
  Landau D3 - Goes D
  1e ronde: 2 - 2
  1. Iris Schelleman - Quinten Kaat                  1 - 0
  2. Daniël Tacq - Yuri Copal                           1 - 0
  3. Roy Avezaat - Michel Voogd                     0 - 1
  4. Brigitte Bolleman - Timo Copal                  0 - 1
   
  2e ronde: 1,5 - 2,5
  1. Daniël Tacq - Quinten Kaat                        0,5 - 0,5
  2. Iris Schelleman - Yuri Copal                       1 - 0
  3. Brigitte Bolleman - Michel Voogd                0 - 1
  4. Roy Avezaat - Timo Copal                          0 - 1
 • C-team stelt licht teleur op NK Amersfoort

  De op papier zeer interessante ontmoeting tegen Sliedrecht werd in werkelijkheid een sof.

  Ayla op bord 4 verloor binnen een zet of 12 een toren. Ze zette daarna nog wel een alles of niet aanval op maar het resultaat stond eigenlijk al vast. Lotte sloef een pion terug met de dame om een andere pion te dekken maar overzag dat haar loper en dame op een diagonaal kwamen te staan en dat haar dame door een loper werd aangevallen. Weg stuk ook al rond zet 12. Tibo was slecht uit de opening gekomen en stond voor een lange verdedigingspartij. Quinten keek helaas iets teveel naar zijn eigen plannen en overzag dat hij na terugslaan een dubbele aanval met een pionnetje te verwerken kreeg (of in "oude" termen een vorkje). Tibo ontworstelde zich aan de druk en maakte nog keurig de reddende remise. Een 3,5-0,5 kansloze nederlaag.

  De tweede wedstrijd mochten we tegen Ultimo Vero. met op de eerste borden de Belgische gebroeders Snoeks. Toen ik na een half uurtje eens de zaal binnen ging, leken onze spelers zich aan de taktiek te gaan houden. 1 Punt op de borden 1 & 2 en 1,5 punt op borden 3 & 4.

  Tibo had de partij prima opgezet, prima de stelling geopend. De ontwikkelde stukken van Marniq afgeruild en de niet ontwikkelde stukken kwamen er alleen nog uit ten koste van enkele pionnen. Lotte was Ashley Parren aan het oprollen. Ook Quinten was tegen Pieter-Jan goed uit de opening gekomen en bij Ayla leek het nog alle kanten op te kunnen gaan. Ze had 2 pionnen tegen een kwaliteit. Een half uurtje later had Quinten een goede voortzetting gemist en tot overmaat van ramp ook nog verkeerd verdedigd tegen enkele dreigingen.Hij moest een kwaliteit inleveren en eigenlijk ook de partij. Wat is er in Bulgarije toch gebeurd? Tico had een paard en 5 pionnen tegen een loper en 2 pionnen. Dat kon toch niet meer mis. Lotte had toen al gewonnen en bij Ayla leken de kansen in haar voordeel te keren. Toen gebeurde het onmogelijke. De tot dan goed spelende Tibo wou het te gemakkelijk afmaken, offerde wat pionnen voor een doorgebroken randpion. Wat Tibo niet goed berekend had, was dat de vijandelijke koning toch nog f8 kon bereiken en daarmee de remise veilig stelde. Niet veel later moest Quinten opgeven. 1,5-1,5. Aula ging met haar prachtig opgestelde paard op jacht naar een pionnetje op h6. Dat had haar de partij kunnen, nee moeten kosten. Maar het tegeovergestelde gebeurde. De tegenstander reageerde verkeerd en haar vrijpion kwam onhoudbaar door. Een zeer benauwde 2,5-1,5 overwinning, waardoor we in ieder geval in de bovenste helft blijven. Op 5 november gaan we het beter doen en moet de subtop binnen bereik komen.

 • C-team weer te laat wakker!!!!

  Tegen VAS C1 moet je op best zijn om een goede kans te maken om te winnen. Zeker als Lotte in de openingsvoorbereiding van de tegenstander terecht komt. In de “Phantasy variant” van het frans kon ze de problemen niet oplossen en verloor dan ook snel. Tibo had intussen een schijnoffer gepleegd, maar toen de tegenstander deze nam bleek dat hij zich vergist had. Na een zet of 7 een stuk achter.

 • C-team Zeeuws Kampioen

  Ons C-team is Zeeuws Kampioen geworden. In de laatste wedstrijd werd gemakkelijk met 4-0 gewonnen in en tegen Middelburg. De hoofdstedelingen hadden niets in te brengen tegen Quinten, Tibo, Ayla en Harold.
  Eerder versloeg ons C-team ook al Goes en HWP.

 • C1 gedeeld derde op NK. D1 gedeeld zesde.

  20121208-Amersfoort-C1Het NK voor jeugdteams zit er op. Ons C-team kon de koppositie niet behouden doordat men verloor van Sliedrecht met 3-1. In hun tweede wedstrijd herstelden ze zich door met 2-2 gelijk te spelen tegen Unitas Groningen. Een unieke ervaring rijker, waar wellicht het leren omgaan met de spanning de grootste les is. Na drie ronden stond het team ook op kop en kreeg toen ook een nederlaag te verwerken. In ieder geval de beste prestatie ooit van een Landau Axel team op een NK! Voor het C-team hebben dit jaar meegedaan, Quinten Ramacker, Tibo Maes, Lowie Tomme, Bas de Feijter en Lydia Dubbeldam.

  Eindstand:

  1 Santpoort 8 13
  2 Sliedrecht 8 12
  3 VAS Amsterdam 8 11
  3 Landau Axel 8 11

  20121208-Amersfoort-D1Het D-team begon deze ronde zonder dat de eerste twee bordspelers mee konden doen. Helaas waren Rupert Hoop en Matthias de Pauw niet aanwezig, maar dat betekende dat Bas van Doren en Annelies Vitharana hun debuut konden maken op het NK en ze deden dat uitstekend. Het was net alsof ze al jaren meespeelden. Iris en Niels Schelleman schoven hierdoor naar de twee bovenste borden toe.  Het D-team won met 3-1 van Maastricht, verloor vervolgens van kampioen Unitas Groningen, met ½-3½, waar zeker een beter resultaat mogelijk was. In de laatste partij van het NK versloegen ze Den Bosch (HMC Calder) met 3-1 en eindigden ze op een gedeelde zesde plaats.

  Eindstand:

  1 Unitas, Groningen 9 15
  2 Moira Domtoren, Utrecht 9 14
  3 Klim-Op, Capelle a/d IJssel 9 13
  ...
  7 Landau Axel 9 11

  Uiteraard zijn we als vereniging uitermate blij dat we dit weer hebben kunnen bereiken. Hopelijk lukt het ons om via de Zeeuwse competitie wederom een plaatsje te bemachtigen.

  De wedstrijdresultaten van afgelopen zaterdag (8/12/2012)

  Sliedrecht C1  -  Landau C1 3  -  1
  Landau C1  -  Unitas C1 2  -  2
  Landau D1  -  MSV-VSM D1 3  -  1
  Unitas D1  -  Landau D1  -  ½
  HMC Calder D1  -  Landau D1 1  -  3

  Op deze link vindt u alle detailscores van onze spelers.

 • C2 wordt derde door 2-2 tegen Goes

  Vrijdagavond 13 april mocht het team van C2 voor een competitiewedstrijd naar Goes afreizen. Op de heenweg was het stil in de auto; toch een stukje spanning? In Goes werden we zeer gastvrij ontvangen. De strijd speelde zich in een ruime kleedkamer van het complex af. Na drie kwartier viel de eerste beslissing: Niels Schelleman won met een prachtige mat van de dame gedekt door het paard. Heel snel daarop speelde Daniël Tacq remise en moest - helaas - Sander Rietveld zich neerleggen bij verlies. Job  Lindeboom speelde uiteindelijk vijf kwartier en weer een remise.

  Al met al om 21.45 uur weer in Axel en een gelijk spel tegen het sterke Goes, wat voor de terugreis voor wat meer praatjes zorgde - gezellig.

   

   
   

 • Clubleden door naar halve finale NK basisschool schaken

  Leiderdorp 20120526Vier jeugdleden van onze club namen afgelopen zaterdag 26 mei deel aan de 1/4 finale NK basisschoolschaken in Leiderdorp. Het team bestaande uit Iris Schelleman, Niels Schelleman, Bas van Doren en Jochem Dieleman kwamen uit voor O.B.S. de Meerpaal afdeling Leonardo-onderwijs Terneuzen. Het team werd begeleid door Manuel Colsen, schaakleraar op school (tevens jeugdleider bij HWP Sas van Gent). Luc Oosterlinck van onze samenwerkende club "De Drie Torens" verraste de spelers door zijn aanwezigheid en support in Leiderdorp. Het team behaalde in de A-poule de 3e plaats waarmee ze zich plaatsen voor de 1/2 finale zaterdag 2 juni a.s. wederom in Leiderdorp. Knappe prestatie jeugdleden, van harte gefeliciteerd met jullie plaatsing voor de 1/2 finale. Wij wensen jullie volgende week veel succes!!!

 • D-team deelt de punten met Terneuzen

  De wedstrijd begon weinig hoopvol doordat Marie niet aanwezig was toen de klokken aan gingen. Na een telefoontje naar Jacqueline werd duidelijk dat ze de 1e partij niet zou kunnen spelen en de tweede partij was ook nog maar de vraag. Maar Laurens, Evalina en Narin leken extra hun best te doen, Laurens werd wel verrast in de opening maar vond de juiste oplossing en nam daarna ook nog een aangeboden stuk mee.

 • Dag 2 in Den Bosch

  Vandaag 2 oktober werd de 2 dag gespeeld in de jeugdclubcompetitie: ronde 3 en 4 voor de A's en de C's, ronde 4, 5 en 6 voor de D's.

  Landau A1 won beide partijen, Landau C1 wist slechts 1 MP te scoren, en Landau D1 verloor niet vandaag: 2x winst en een gelijkspel. Ook Landau A2 moest spelen vandaag: zijn gingen naar Rotterdam voor ronde 2 en 3 in de promotieklasse, verlies in ronde 2 en (waarschijnlijk) winst in ronde 3

 • E-team op NK in Barneveld

  Barneveld-20120512Omdat zij Zeeuws kampioen zijn geworden mocht het E-team van Landau zaterdag 12 mei jl. uitkomen op het NK in Barneveld. Het E-team bestond uit Annelies Vitharana, Elisabeth Claeys, Miraç Kilic en Martijn Schelleman. Van de 40 deelnemende teams zijn zij 31e geworden met 5 matchpunten en 12 bordpunten uit 7 partijen. Vooral Annelies en Martijn hebben verdienstelijk bijgedragen door elk 4,5 (bord)punten te scoren. • Goede resultaten Landau jeugdteams

  Afgelopen vrijdag werden de laatste wedstrijden in de jeugdteamcompetitie gespeeld en zowel in de C-, D- en E-categorie werden de jeugdteams van Landau kampioen.

 • Goede score Landau D-team op tweede speeldag meesterklasse JCC in Amersfoort

   

  Op 6 november vertrok de jeugdploeg alweer in alle vroegte richting Amersfoort.

  Ze kwamen thuis met twee gelijke spelen en een overwinning. En er zat nog meer in eigenlijk...

 • Groot succes voor ons D-jeugdteam in Amersfoort

  Op de slotdag van de JeugdClubCompetitie meesterklasse voor D-teams heeft ons team de 5e plaats gehaald. Dat betekent dat er in Nederland slechts 4 betere teams zijn dan onze Quinten, Bas, Lydia en Danilo. Geen enkel ander Landau clubteam in de geschiedenis van de club heeft bij mijn weten zo''n prestatie geleverd.

  Lees verder voor het verslag van Nick Dubbeldam

 • Hutton toernooi 2010

  Zaterdag 23 oktober vroeg uit de veren, om 6.15 uur loopt onze wekker af.

  Ons reisdoel voor vandaag is het Huttontoernooi in Helden (Limburg) en ons vervoer zal bestaan uit auto, trein en bus.

  Met de auto arriveren we rond de klok van 8.00 op treinstation Goes waar we ons reisgezelschap voor vandaag ontmoeten.

   

  hutton 2010

   Zie ook nog meer foto's

   

 • Hutton Toernooi Arnhem

  Met de trein naar het Huttontoernooi in Arnhem

  Het was een lange, maar zeer geslaagde dag voor de Zeeuwse delegatie, die mee deed aan het Nationaal Rapid Toernooi : we gingen met de trein van 8.10u naar het verre Arnhem om daar verenigd te worden met een aantal voor de kinderen ondertussen bekende schakers. Naar mate we Arnhem naderden, nam het aantal jeugdige schakers met begeleiders toe, en gingen de gesprekken er meer en meer over. Zo hoorden we in de wandelpaden van de trein, dat De Drie Torens en Landau bekende namen in schakend Nederland geworden zijn, en daar zijn we natuurlijk trots op.


  We waren vertegenwoordigd met een E-,D- en C-team, waarin kinderen meededen die er allemaal om ter meer zin in hadden! Onder het genot van grote zakken pepernoten en andere versnaperingen, stapten we de hippe Arnhemse school binnen. Goed op tijd, onze aanvoerder Nick had zijn zaakjes keurig voor elkaar.


  Er werden verschillende mooie successen geboekt, en er waren ook teleurstellingen bij, zoals dat gaat als je met 13 schakers op pad bent. Maar de coole gele tas met gadgets, en de gezellige, lange reis, horen ook bij deze echte teamspirit-dag.


  Van Landau en of De Drie Torens speelden Martijn en Iris  en Lars bij de E’s mee. Zij werden bijgestaan door  Timo van SV Goes. Dan hadden we in het D-team Bas, Danilo, Niels en  Lydia en wederom uit Goes, Eliza. Bij het C-team kwamen Harold, Mathijs, Veronique aan de start, met medewerking van Emely uit Goes. Ze hebben elkaar goed leren kennen vandaag!
  We hadden naast voorbeeldige kinderen, ook een goede begeleiding (6 volwassenen)mee, waarvan de2  Dames even een “poosje” Arnhem gingen verkennen. En van “treinen” konden ze ook niet genoeg krijgen, dus deden ze extra rondje!


  Allemaal moe, maar voldaan, zijn we Zeeland weer binnen geboemeld. En voor morgen, geldt dat sommigen lekker kunnen uitslapen, en anderen gewoon een nieuwe schaakdag voor de boeg hebben. 

  hutton 2011  

   
   

 • Jeugdclubcompetitie

  Vrijdag 3 feb   Landau Axel D2 - HWP D       (nog in te halen)
  Vrijdag 10 feb  Landau Axel D2 - Goes D       1 - 3 en 1 - 3
           Landau Axel E - Goes E       3 - 1 en 3 - 1
  Vrijdag 17 feb  Denk en Zet D - Landau Axel D2   4 - 0 en 2 - 2
  Vrijdag 2 maart  HWP D     - Landau Axel D1   0 - 4 en 0 - 4
  Zaterdag 3 maart SHTV A1 (Den Haag) - Landau Axel AB (in Den Haag) 2 - 2
           VAS A2 (Amsterdam) -Landau Axel AB (in Den Haag) 0 - 4            
  Vrijdag 9 maart  Landau Axel C2 - Landau Axel C1   ½ - 3½
           Landau Axel D1 - Landau Axel D2   4 - 0 en 3 - 1
  Zondag 11 maart  De Pion A2 (Roosendaal) - Landau Axel AB 2½ - 1½
  Vrijdag 23 maart Denk en Zet D - Landau Axel D1   0 - 4 en 0 - 4
           Goes C     - Landau Axel C1   0 - 4
           Denk en Zet C - Landau Axel C2   3 - 1
           Goes E     - Landau Axel E   0 - 4 en ½ - 3½
  Vrijdag 13 april Goes C     - Landau Axel C2
  Vrijdag 11 mei  Landau Axel D1 - Goes D
           Landau Axel C1 - Denk en Zet C
  
 • Jeugdinterland België - Nederland

  20151018 Antwerpen 2060Op 17 en 18 oktober 2015 werd een interland gespeeld tussen de jeugd van België en Nederland op initiatief van Go for grandmaster. Voor Nederland waren de Landau spelers Lydia en Iris uitgenodigd, voor België was ook een Landau speler uitgenodigd: Tamer.

   

   

   

 • Kampioenen C1 en D1

  Met de overwinningen van C1 en D1 heeft Landau in alle jeugdcategorieen de Zeeuwse titels te pakken. D1 deed dit op forfait, want Goes kreeg geen team naar Axel. C1 won de laatste wedstrijd overtuigend en zonder problemen van medetitelkandidaat Denk en Zet uit Scherpenisse. Het werd 4-0. Eerder was E1 al kampioen geworden. The E-team, mag trouwens nu (12 mei) naar Barneveld om te strijden om de nationale titel. C1 kende weinig problemen, Lowie Tomme, die inviel omdat Danilo Bolleman op vakantie was, kreeg al heel snel een paard in de schoot geworpen. Hij maakte keurig met een dreigende stikmat de partij af. Bas de Feijter won ook al snel na 15 zetten. Hij had een gigantische aanval op h7, waardoor zijn tegenstander de handdoek maar in de ring gooide. Op dat moment was het kampioenschap al binnen, maar ook Tibo Maes stond ijzersterk en won ook een stuk, waarna de rest niet moeilijk meer was. Tot slot Lydia Dubbeldam, die enorm veel tijd verbruikte, maar uiteindelijk wel heel koel bleef in de tijdnoodfase. Een beetje geluk had ze wel in het middenspel, toen ze zelf d4 speelde, waar Pg6 beter leek. Toen haar tegenstander echter niet de juiste voortzetting deed (Pxb6), kon ze een kwaliteit winnen. Later werd dit een vol stuk + pion. Met nog een minuut op de klok bleef ze kalm en gaf haar tegenstander uiteindelijk op.