Juli 2024
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

SponsorKliks, gratis sponsoren!

Zaterdag 23 oktober vroeg uit de veren, om 6.15 uur loopt onze wekker af.

Ons reisdoel voor vandaag is het Huttontoernooi in Helden (Limburg) en ons vervoer zal bestaan uit auto, trein en bus.

Met de auto arriveren we rond de klok van 8.00 op treinstation Goes waar we ons reisgezelschap voor vandaag ontmoeten.

 

hutton 2010

 Zie ook nog meer foto's

 

 

Nick Dubbeldam (begeleider namens  Zeeland vandaag) staat ons al met een groep kinderen op te wachten. Om 8.11 uur vertrekt onze trein die overigens al behoorlijk vol zit want we kunnen niet eens allemaal bij elkaar zitten.

Iedereen is nog rustig want het is best spannend zo’n dagje met de trein.

In Dordrecht is onze overstap en zoeken we elkaar als schaakgroep weer op.

Het laaste stuk per trein naar Venlo is er tijd om kennis met elkaar te maken.

In Venlo arriveren we rond 11.00 uur, een organisator van het toernooi staat ons keurig op te wachten. Ook komt er een groep uit Den Haag aan waar we samen mee in de bus die voor ons geregeld is verder reizen. Opvallend is dat de Zeeuwse kinderen meteen verbroederen en een hoop gesprekstof en lol met elkaar hebben.

Rond 11.30 uur zijn we op de plaats van bestemming, het is lekker druk en we verkennen het gebouw op zoek naar de schaakzalen waar gespeeld moet worden.

Nick schrijft ons in en we ontvangen allemaal muntjes om consumpties van te kopen, goed geregeld dus.

Het toernooi wordt officieel geopend en dan kunnen we eindelijk van start. Nou ja van start, helaas zijn de E en D de 1e ronde vrij en zullen om 13.15 uur pas hun 1e partij spelen. Toch een tegenvaller als je zo lang gereisd hebt en nog niet kan beginnen.

In de hal bij de bar worden door vrijwilligers wat schaakborden opgesteld en wij sluiten ons daar aan zodat de kinderen alvast wat warm kunnen lopen.

Om 13.15 uur is het dan eindelijk zo ver, het niveau van de overige provincies ligt zeer hoog en helaas komen wij daar niet aan te pas. Het is een pittige middag waar op hoog niveau geschaakt wordt, we zijn dan ook heel blij wanneer Lydia Dubbeldam een partij wint. Ook Emily Timmerman weet voor het D-team nog wat winst te behalen maar meer is er helaas niet uit te halen.

Het is een hele leerzame middag waar behoorlijk wat van onze Landau spelers gevergd wordt. Ze houden zich staande en dat is al een prestatie op zich, ondanks het verlies houden ze de moed erin en ieder partij gaan ze zeer geconcentreed in.

Mentaal een zware dag, verliezen doet pijn en dan moet je jezelf af en toe weer even de tijd geven om dat te verwerken. Heel leerzaam en bijzonder om met dit toernooi mee te mogen doen op dit niveau. Voor ieder persoonlijk een ervaring op zich, mooie maatstaf van eigen kunnen en een super motivatie om jezelf met schaken verder te ontwikkelen.

Verlies voor Zeeland qua parijen, maar zeker winst voor ieder die deelgenomen heeft.

De ontlading komt op de terugreis wat dan ook echt een feest is!!! 

Waar we vanmorgen vertrokken en voor velen voor het eerst kennis maakten, bestaat de terugreis uit een verbroederd gezelschap. Er wordt plezier gemaakt en heel veel gelachen, onze Zeeuwse coupe in de trein bestaat uit een hele leuke groep feestvierders ondanks het verlies.

Het was een super leuke dag en een prachtige ervaring, we hebben er allen van genoten!!!