Juni 2024
M D W D V Z Z
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

SponsorKliks, gratis sponsoren!

Landau A

 • Avondteam begint met gelijkspel

  In Souburg werd de eerste wedstrijd van het avondteam gespeeld tegen Souburg B. Voor Landau speelden de 4 vaste spelers van vorig jaar. Het werd 2-2, want alle witspelers wonnen. Wim op bord 1 en Theo op bord 3 wonnen. Ronald op bord 2 en Mark op bord 4 verloren. De volgende wedstrijd is in Goes, die ongetwijfeld revanche willen nemen op hun nederlaag van vorig seizoen.

 • Avondteam deelt punten met Denk en Zet

  Vrijdagavond stond de wedstrijd in de ZSB-avondcompetitie tegen Denk en Zet op het programma.

  Theo speelde op bord 1 met zwart tegen Dig de Graaf. Na een Siciliaanse opening waarin Theo een aantal goede verdedigende zetten moest spelen, kwam uiteindelijk een gelijke stelling op het bord waarin de vrede werd getekend. Mark op bord 4 speelde met wit eveneens een Siciliaan (een draak) die rustig begon, maar behoorlijk wild werd. Dit kwam vooral doordat Mark ineens een vol stuk achter stond met als enige compensatie een (mogelijk) op termijn dreigende aanval over de h-lijn. Wellicht had zijn tegenstander er beter aan gedaan een stuk te offeren tegen 2 pionnen, waardoor de dreiging verdwenen was en had hij gewoon 2 pionnen voor had gestaan. Hij speelde echter een aantal passieve zetten en de aanval van Mark sloeg door. Hij won na een afruil het stuk terug en hield een gewonnen eindspel over. Dit liet hij helaas in remise verzanden. Ronald op bord 3 kwam met zwart in wederom een Siciliaan goed uit de opening en na een misrekening van zijn tegenstander won hij 2 pionnen. Nadat hij vervolgens min of meer gedwongen een loper en paard ruilde tegen een toren en pion, stond de witte koning onbeschermd in de hoek. Dit bleek uiteindelijk niet te verdedigen. Een 2-1 voorsprong met Wim nog bezig op het tweede bord. Wim had een pion verloren in de opening (geen Siciliaan!) en deze pion werd hem uiteindelijk fataal in het eindspel. Na afloop bleek dat Wim een tussenschaakje had gemist, wat een stuk tegen een pion had opgeleverd. Eindstand 2-2. We spelen nog tegen HWP en Goes.

  Gedetailleerde uitslagen

  Landau A – Denk en Zet A

  1. T. de Putter – D. de Graaf rem
  2. W. Sinke – S. Koedoot 0 – 1
  3. R. de Pooter – R. van de Breevaart 1 – 0
  4. M. Zootjes – P. van de Breevaart rem

   

 • Avondteam eindigt met winst

  Het avondteam is op de vijfde plaats geëindigd in de eerste klas. Het team bestond voor het grootste gedeelte van het seizoen uit teamcaptain Ronald de Pooter, Theo de Putter, Wim Sinke en Mark Zootjes.

  Op de laatste speeldag werd Middelburg in Middelburg verslagen met het kleinst mogelijk verschil. Middelburg was sterk opgekomen. Ronald speelde knap remise tegen de sterke Sven Stange. Theo verloor van Johan de Wolf. Wim won dankzij zijn vernieuwde openingskennis van Maarten Westerweele en werd topscoorder van het team met 6 uit 7. Ook Mark won tegen Marcel Nellen.

 • Avondteam gelijk in Goes

  Tegen Goes B heeft het avondteam gelijk gespeeld. Theo en Wim wonnen, Ronald en Mark verloren.

 • Avondteam speelt zich veilig op Tholen

  Het avondteam heeft zich veilig gespeeld in de avondcompetitie. Na een moeizame start met verlies tegen DZD A en HWP A, kwamen er onverwachte overwinningen tegen de twee titelkandidaten Souburg A en Goes A. Afgelopen vrijdag stond de verre uitwedstrijd naar Scherpenisse op het programma alwaar ons Denk en Zet A wachtte.

 • Avondteam start met verlies in Souburg

  Het avondteam heeft verloren van Souburg. Afgelopen donderdag vertrokken Erik Bolleman, Wim Sinke, teamcaptain Ronald de Pooter en nieuwkomer Mark Zootjes naar Souburg. Met een nieuw speeltempo 1 uur per persoon + 30 sec per zet, was het wel even wennen. Alleen Ronald wist zijn partij te winnen, maar Landau Axel trof dan ook wel een sterker team aan. Toch heeft Mark een kans laten liggen op het vierde bord en ook Wim deed in het middenspel een foutieve afruil. Erik trof de sterkste tegenstander aan, maar kon niet voorkomen, dat hij verloor.
 • Avondteam start met zege op DZD

  Axel-20130927-SeniorenAvondcompetitie1Het avondteam met teamcaptain Ronald de Pooter is goed begonnen aan de competitie. In Axel wisten ze het team uit Kruiningen met 2,5-1,5 te verslaan. Ronald op bord 1 wist met zwart gemakkelijk remise te spelen tegen de sterkere Wout Bliek. Doordat Wim Sinke en Mark Zootjes duidelijk beter stonden op dat moment, was deze remise de basis van de overwinning. Wim wist inderdaad te winnen, maar had een slechte opening gespeeld. Zijn tegenstander koos alleen niet voor de beste voortzetting, dus kon Wim zich herstellen. Toen zijn tegenstander een pionnetje pakte, kon Wim de witte stelling binnendringen en was er geen houden meer aan.

  Axel-20130927-SeniorenAvondcompetitie2Mark wist een koningsaanval op te zetten en speelde zeer agressief, zijn tegenstander reageerde niet op de juiste manier en Mark kon zo door denderen en het punt en de overwinning van het team binnenhalen.

  Theo de Putter stond al een tijdje minder in een Siciliaan en kon de stelling niet houden. Minimale winst dus. Volgende ronde is tegen Goes B in Goes.

 • Avondteam steelt punt in Middelburg!

  Het zsb-avondteam speelde gisteren de uitwedstrijd tegen Middelburg. Na een voorspoedige reis in de nieuwe bolide van Theo kwamen we net iets te laat in de speelzaal aan. Dick, die een thuiswedstrijd speelde, zat al op ons te wachten.
  Middelburg stond er met Sven en Wim Stange, Cor Jansen en Maarten Westerweele sterk op. Op alle borden was het ratingoverschil tussen de 200 en 300 elo in het voordeel van Middelburg.
 • Avondteam verslaat Zierikzee

  Vrijdag 12 oktober stond de 2e ronde van de ZSB-avondcompetitie op het programma. We speelden een thuiswedstrijd tegen Zierikzee. Van het basisviertal waren Erik en Wim(S) verhinderd. Gelukkig waren Arjo en Theo bereid om in te vallen.

  Nadat Arjo er tijdens de partij door Hans uiteindelijk van overtuigd werd dat de klokken toch echt correct stonden ingesteld (leuk dat Fischer-tempo) konden we echt beginnen. Arjo speelde op bord 1 (met zwart) voor de zoveelste keer tegen Hans Aangeenbrug. Het was -voor zover ik heb kunnen zien - een spannende partij met op een gegeven moment dame, torens en paard voor Hans tegen dame, torens en loper voor Arjo. De aanval van Hans zag er dreigend uit, maar sloeg niet door en ineens was ook het paard van Hans verdwenen, 1-0 voor dus zo rond 22.30 uur. Mark op 4 tegen Spiegels plaatste met beiden nog zo’n 10 minuten op de klok in een ongeveer gelijke stelling een goed getimed remise-aanbod, dat na enig nadenken en overleg werd geaccepteerd. Theo op bord 2 tegen van de Graaf was prima uit de opening gekomen. Helaas overzag hij iets en kwam in een eindspel terecht met ieder een toren en loper en Theo 2 pionnen minder waarvan hij er 1 in ieder geval altijd terugwon. Ikzelf kreeg op bord 3 op dat moment een remiseaanbod van Martin Krijger in een dubbeltoreneindspel met pluspion voor mij, maar dat vermoedelijk wel remise was. Ik wilde eigenlijk nog even doorspelen gelet op de stelling van Theo en omdat ik naast een pion meer ook wat meer tijd had. Hierop kreeg Theo ook een remiseaanbod (dat hij ongeacht de tussenstand sowieso niet kon weigeren) en was de beslissing dus niet meer moeilijk. Een knappe overwinning dus met minimaal verschil tegen een sterk Zierikzee!

  Landau A - Zierikzee A

  1. A. Arendse - J. Aangeenbrug 1 - 0

  2. T. de Putter - B. van de Graaf rem

  3. R. de Pooter - M. Krijger rem

  4. M. Zootjes - J.F. Spiegels rem

   

  Totaal 2,5 - 1,5
 • Avondteam wint in Vlissingen

  Op maandagavond (!) gingen Wim Sinke, Patrick Moens, Ronald de Pooter en Mark Zootjes richting Vlissingen om daar tegen de plaatselijke club te spelen. Er werd met 3-1 gewonnen door overwinning
 • Eindelijk winst avondteam

  Na eerder tweemaal te hebben verloren met 0,5 – 3,5 was er nu eindelijk een keer winst voor het avondteam. Het team van captain Ronald de Pooter wist in Souburg één van de kampioenskandidaten te kloppen met 3 – 1. Een knap resultaat want op elk bord had het team minder elo. Deze overwinning is erg belangrijk in de strijd om de degradatie.

 • Nieuw seniorlid Martin gaat van start in de clubcompetitie

  Vrijdagavond tijdens de vriendenmatch voor de jeugd stapte ons nieuw seniorlid Martin binnen. Martin schaakt graag een partijtje: hij deed dat jaren met een vriend, maar nu Martin sinds een half jaar naar Axel verhuisd is en de afstand met zijn vriend te groot is om even een partij te schaken, besloot hij zich aan te melden bij de schaakclub in zijn nieuwe woonplaats.