December 2022
M D W D V Z Z
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

SponsorKliks, gratis sponsoren!

Het avondteam heeft zich veilig gespeeld in de avondcompetitie. Na een moeizame start met verlies tegen DZD A en HWP A, kwamen er onverwachte overwinningen tegen de twee titelkandidaten Souburg A en Goes A. Afgelopen vrijdag stond de verre uitwedstrijd naar Scherpenisse op het programma alwaar ons Denk en Zet A wachtte.

Het geluk zat ons mee deze wedstrijd , want de einduitslag (3,5-0,5 gewonnen) had ook andersom kunnen wezen. Op bord 4 won Mark Zootjes met zwart, maar zijn tegenstander stond lange tijd heel goed. Mark had niet kunnen rokeren en zijn tegenstander had een enorme ruimte om aan te vallen.  Maar Mark hield stand en counterde succesvol. Bij Theo de Putter op bord 3 stond het lange tijd gelijk. Ik heb heel weinig van de partij meegekregen, maar Theo was meer ervaren en wist  de partij naar zich toe te trekken en gaf mat op f8 (2-0).

Wim Sinke, die na zijn overwinning op Joey Grochal weer op het eerste bord mocht zitten van teamcaptain Ronald de Pooter, ging he lange tijd goed. Een klein overwicht vanuit de opening, maar tegenstander Sebastiaan Koedoot kreeg zijn verdediging op orde. Wim was baas over de b-lijn en Sebastiaan over de c-lijn. In de tijdnood aan beide kanten ging nogal wat mis. Wim vergaat eerst een loper af te ruilen, waardoor hij gewoon een stuk achter stond. Echter Sebastiaan vergat de dames af te ruilen, waardoor Wim zijn koning veilig kwam te staan en hij een mat in twee in de partij kon brengen, die niet te stoppen was voor Sebastiaan (3-0).

Teamleider Ronald had een pionnetje verloren, maar erger nog ook een kwaliteit. Toch wist hij miraculeus er toch nog een halfje uit te slepen. Zijn tegenstander dacht dat het pionneneindspel met een pion meer gewonnen was en gaf de kwaliteit terug. Echter Ronald had oppositie en kon de welbekende  patopstelling bereiken.

Zo wonnen we dus zeer ruim, terwijl het ook heel goed veel minder zou kunnen zijn afgelopen. Met nog twee wedstrijden te gaan tegen Souburg B en Middelburg kan er nu naar boven gekeken worden en wellicht zit er nog een mooie top 3 plaats in.