Juni 2024
M D W D V Z Z
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

SponsorKliks, gratis sponsoren!

De op papier zeer interessante ontmoeting tegen Sliedrecht werd in werkelijkheid een sof.

Ayla op bord 4 verloor binnen een zet of 12 een toren. Ze zette daarna nog wel een alles of niet aanval op maar het resultaat stond eigenlijk al vast. Lotte sloef een pion terug met de dame om een andere pion te dekken maar overzag dat haar loper en dame op een diagonaal kwamen te staan en dat haar dame door een loper werd aangevallen. Weg stuk ook al rond zet 12. Tibo was slecht uit de opening gekomen en stond voor een lange verdedigingspartij. Quinten keek helaas iets teveel naar zijn eigen plannen en overzag dat hij na terugslaan een dubbele aanval met een pionnetje te verwerken kreeg (of in "oude" termen een vorkje). Tibo ontworstelde zich aan de druk en maakte nog keurig de reddende remise. Een 3,5-0,5 kansloze nederlaag.

De tweede wedstrijd mochten we tegen Ultimo Vero. met op de eerste borden de Belgische gebroeders Snoeks. Toen ik na een half uurtje eens de zaal binnen ging, leken onze spelers zich aan de taktiek te gaan houden. 1 Punt op de borden 1 & 2 en 1,5 punt op borden 3 & 4.

Tibo had de partij prima opgezet, prima de stelling geopend. De ontwikkelde stukken van Marniq afgeruild en de niet ontwikkelde stukken kwamen er alleen nog uit ten koste van enkele pionnen. Lotte was Ashley Parren aan het oprollen. Ook Quinten was tegen Pieter-Jan goed uit de opening gekomen en bij Ayla leek het nog alle kanten op te kunnen gaan. Ze had 2 pionnen tegen een kwaliteit. Een half uurtje later had Quinten een goede voortzetting gemist en tot overmaat van ramp ook nog verkeerd verdedigd tegen enkele dreigingen.Hij moest een kwaliteit inleveren en eigenlijk ook de partij. Wat is er in Bulgarije toch gebeurd? Tico had een paard en 5 pionnen tegen een loper en 2 pionnen. Dat kon toch niet meer mis. Lotte had toen al gewonnen en bij Ayla leken de kansen in haar voordeel te keren. Toen gebeurde het onmogelijke. De tot dan goed spelende Tibo wou het te gemakkelijk afmaken, offerde wat pionnen voor een doorgebroken randpion. Wat Tibo niet goed berekend had, was dat de vijandelijke koning toch nog f8 kon bereiken en daarmee de remise veilig stelde. Niet veel later moest Quinten opgeven. 1,5-1,5. Aula ging met haar prachtig opgestelde paard op jacht naar een pionnetje op h6. Dat had haar de partij kunnen, nee moeten kosten. Maar het tegeovergestelde gebeurde. De tegenstander reageerde verkeerd en haar vrijpion kwam onhoudbaar door. Een zeer benauwde 2,5-1,5 overwinning, waardoor we in ieder geval in de bovenste helft blijven. Op 5 november gaan we het beter doen en moet de subtop binnen bereik komen.