April 2024
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

SponsorKliks, gratis sponsoren!

Met de trein naar het Huttontoernooi in Arnhem

Het was een lange, maar zeer geslaagde dag voor de Zeeuwse delegatie, die mee deed aan het Nationaal Rapid Toernooi : we gingen met de trein van 8.10u naar het verre Arnhem om daar verenigd te worden met een aantal voor de kinderen ondertussen bekende schakers. Naar mate we Arnhem naderden, nam het aantal jeugdige schakers met begeleiders toe, en gingen de gesprekken er meer en meer over. Zo hoorden we in de wandelpaden van de trein, dat De Drie Torens en Landau bekende namen in schakend Nederland geworden zijn, en daar zijn we natuurlijk trots op.


We waren vertegenwoordigd met een E-,D- en C-team, waarin kinderen meededen die er allemaal om ter meer zin in hadden! Onder het genot van grote zakken pepernoten en andere versnaperingen, stapten we de hippe Arnhemse school binnen. Goed op tijd, onze aanvoerder Nick had zijn zaakjes keurig voor elkaar.


Er werden verschillende mooie successen geboekt, en er waren ook teleurstellingen bij, zoals dat gaat als je met 13 schakers op pad bent. Maar de coole gele tas met gadgets, en de gezellige, lange reis, horen ook bij deze echte teamspirit-dag.


Van Landau en of De Drie Torens speelden Martijn en Iris  en Lars bij de E’s mee. Zij werden bijgestaan door  Timo van SV Goes. Dan hadden we in het D-team Bas, Danilo, Niels en  Lydia en wederom uit Goes, Eliza. Bij het C-team kwamen Harold, Mathijs, Veronique aan de start, met medewerking van Emely uit Goes. Ze hebben elkaar goed leren kennen vandaag!
We hadden naast voorbeeldige kinderen, ook een goede begeleiding (6 volwassenen)mee, waarvan de2  Dames even een “poosje” Arnhem gingen verkennen. En van “treinen” konden ze ook niet genoeg krijgen, dus deden ze extra rondje!


Allemaal moe, maar voldaan, zijn we Zeeland weer binnen geboemeld. En voor morgen, geldt dat sommigen lekker kunnen uitslapen, en anderen gewoon een nieuwe schaakdag voor de boeg hebben. 

hutton 2011