April 2024
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

SponsorKliks, gratis sponsoren!

Afgelopen vrijdag werden de laatste wedstrijden in de jeugdteamcompetitie gespeeld en zowel in de C-, D- en E-categorie werden de jeugdteams van Landau kampioen.

Bij de C-teams waren er maar 2 deelnemers: Souburg en Landau. Op 16 december ging Landau op bezoek bij Souburg en op 9 maart volgde de return. Op 16 december konden Marie en Jurrian helaas niet meedoen, maar Luna en Mare waren toen prima invallers. Samen met Narin en Laurens werd deze wedstrijd met 3-1 winst afgesloten. Bij de return was het team compleet: Laurens en Jurrian wonnen vrij vlot van hun tegenstanders en Narin moest helaas de duimen leggen tegen Vincent Tiggelman. Marie en Zofyra speelden een spannende wedstrijd die in de laatste seconden in remise eindigde. De einduitslag was dus 2,5-1,5 voor Landau.

Bij de D’s deden er twee Landau-teams mee. D1 met de spelers Luna, Mare, Frodo en Tim (de P) speelde zoveel mogelijk in een vaste opstelling en bij D2 werd er wel eens gewisseld omdat we dit jaar best veel D-spelers hebben. Bij de D’s worden 2 wedstrijden per ronde gespeeld, zodat er ook 2 uitslagen op het formulier komen te staan. D1 speelde heel goed. Alle wedstrijden waarin het team compleet was werden met 4-0 gewonnen. Alleen in de wedstrijd tegen Goes, waar Luna en Mare niet mee konden doen eindigde in 2-2 en 1-3 verlies.

Landau D2 met Rafael, Joost, Julius, Parisa, Carsten en Tim (N) in wisselende samenstelling, had het heel wat moeilijker. De twee wedstrijden tegen HWP werden met 4-0 gewonnen en in de laatste ronde tegen Terneuzen werd er nog een keer met 2-2 gelijkgespeeld. De andere wedstrijden gingen helaas verloren, maar individueel werden er toch nog wat puntjes binnengehaald. Het is voor de spelers leuk en leerzaam om in een team te spelen. Zeker de uitwedstrijden zijn gezellig ...

Het E-kampioenschap werd met 3 teams; Souburg, Terneuzen en Landau, op vrijdag 16 maart in Axel gespeeld. In de eerste wedstrijd wonnen Tim (de P), Aäron, Luuk en Tijl met 3-1 van het team van Terneuzen. Ondertussen was ook het team van Souburg aangekomen. Zij mochten de tweede wedstrijd spelen tegen het team van Terneuzen. Terneuzen ging er hier met de winst vandoor. De laatste wedstrijd moest dus de beslissing brengen. Landau trok ook hier weer aan het langste eind en won met 2,5-1,5.

Landau en Terneuzen mogen op 26 mei meedoen aan het NK E-teams in Naaldwijk.

Landau C en Landau D1 hebben zich geplaatst voor de Meesterklasse Jeugd Club Competitie welke in het najaar wordt gespeeld.