Juni 2024
M D W D V Z Z
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

SponsorKliks, gratis sponsoren!

Landau 2

 • Drama en meevaller in Axel

  Twee uitersten deze ronde: Een totale offday voor het eerste team, waarbij het degradatiespook aardig dichtbij komt. Maar daar staat tegenover het  tweede team, dat de titel in de hoofdklas weer kan halen en het in eigen hand heeft. Het derde team wint ook zeer gemakkelijk.

 • DZD 1 te sterk voor Landau Axel 2

  Landau Axel 2 heeft vanmiddag verloren van DZD 1. Wederom werd aangetreden met 2 jeugdspelers, Tibo Maes speelde op bord 7 lang een goede partij, maar wikkelde in dame/toreneindspel verkeerd af en verloor alsnog. Jammer volgende keer beter. Bas de Feijter speelt alsof hij al jaren meespeelt in de hoofdklas. Nu won hij overtuigend van Bram Koeman en heeft nu 3,5 uit 4 gescoord. Bij de overige partijen ging er veel verkeerd en maar weinig goed. Arjo op bord 1 zijn opening was dramatisch en verloor dan ook kansloos. Patrick bezig aan een zeer goed seizoen en deed ook nu weer goed. Hij heeft nu 5 uit 5 en is topscoorder in de hoofdklas!

  Bij Thomas gebeurde veel, stuk verliezen, dame winnen en vervolgens eigen dame verliezen, gevolg een nederlaag en als eerste klaar. Koen verloor ook na erg gedrongen te hebben gestaan. Ronald Janssens kon lang bijblijven, kreeg zelfs remiseaanbod, maar toen stond team met 4-2 achter. Dapper doorgestreden met een nederlaag tot gevolg. Als laatste Dick die pionnetje had verloren, maar toch remise maakte (2,5 - 5,5)

 • Eerste matchpunt Landau Axel 1

  Het eerste team tegen Dubbelschaak’97 heeft haar eerste matchpunt gehaald en daar mogen ze blij mee zijn, want het zag er niet goed uit. Arthur kantelde in een wilde partij zijn stelling van verloren naar gewonnen. Naast Arthur wist Dennis te winnen. Verlies was er voor Christophe en Nouri. Remises voor Kedem, Bas, Ian en Randy.

  Het tweede team ging onderuit tegen Rokado. Alleen Gertjan wist knap te winnen, Peter en Wim (V) speelden remise. Tibo, Janco, Iris, Lydia en invaller Wim (S) verloren.

  Het derde team pakte de volle winst in Kruiningen en plaatst zich nu al voor de play-offs. Het werd 4-0. Joop, Patrick, Theo en invaller Mathijs wonnen allemaal.

  Het vierde team ging onderuit tegen titelkandidaat Goes 2. Keurige remises tegen sterkere tegenstanders waren er voor Koen, Niels en Bas (D). Fardin verloor van Eliza.

  Foto's van de spelers van de thuisspelende teams zijn hier te bekijken.

 • Eerste speeldag externe competitie

  In de eerste ronde hebben het eerste en tweede team hun eerste wedstrijd verloren. In Roosendaal ging Landau Axel 1 met 5,5 – 2,5 onderuit, daar waar het in het begin van de wedstrijd heel goed ging. Het tweede team verloor in Rotterdam van Charlois 3 met 6-2. Het derde team won thuis met klinkende cijfers 4-0 van Goes 3.

 • Gelijke spelen tweede en derde team

  Het tweede team heeft haar eerste puntverlies geleden, doordat ze in Souburg niet verder kwamen dan een 4-4 gelijkspel. Overwinningen van Nick Dubbeldam, Koen Dhuyvetter, Theo de Putter en gelijke spelen van Janco Dees en jeugdspeelster Lydia Dubbeldam brachten de 4-4 einduitslag op het bord. Nederlagen waren er voor Dick van der Wouw, Arjo Arendse en Martijn de Clerck.

 • Het tweede ten onder in thriller

  Na amper een uurtje spelen zag het er al somber uit. Koen en Janco stonden al heel slecht en bij Niels stond een verdachte stelling op het bord maar wel met een extra pion. Alleen Patrick kon daar iets positiefs tegenover stellen.

 • Jeugd Landau 2 maken het verschil met DZD

  In het tweeluik met DZD hebben we de thuiswedstrijd met duidelijke cijfers gewonnen. In ieder geval de jeugd dan want die scoorden 4-0.

 • Landau 2 komt met de schrik vrij

  De eerste wedstrijd na terugkeer in de Hoofdklasse ZSB leek op voorhand een leuke opwarmer tegen de laatste van vorig jaar. De wedstrijd ging dan ook vlot van start. Wim op 2 had weinig moeite met zijn tegenstander en dat was 1-0.

 • Landau 2 wint haar eerste wedstrijd

  Met lood in de schoenen vertrokken we naar Scherpenisse omdat we met een aantal invallers speelden. Daar aangekomen stonden ook de spelers van DEZ buiten te wachten tot het speellokaal open ging.

 • Landau 2 wint opnieuw!

  De eerste wedstrijd in de tweeluik met DZD werd op vreemde bodem gewonnen. Weer werd het een 4,5-3,5 overwinning maar in tegenstelling tot de vorige twee wedstrijden was deze wel verdiend hoewel de uitslag ook andersom had kunnen zijn.

 • Landau Axel 1 op één na jongste team in KNSB

  Landau Axel is het op één na jongste team in de gehele landelijke KNSB competitie. Met een gemiddelde leeftijd van 25,3 jaar is alleen SISSA jonger met 23,6 jaar. Landau Axel 2 neemt hierbij een 25ste plaats in van in totaal 150 teams. Caissa 4 is met een gemiddelde leeftijd van 61,3 jaar het oudtse team. Hieronder de totale lijst met de gemiddelde leeftijd van de teams gesorteerd van oud naar jong.

 • Landau Axel 2 een droomstart

  Met in de opstelling twee talentvolle jeugdspelers, die vorige week nog in Amersfoort actief waren op het NK voor jeugdteams in de C-categorie (t/m 14 jaar) werd begonnen aan een nieuw seizoen. Landau Axel 2 gaat alle vijf andere teams tweemaal treffen dit jaar in een uit en thuiswedstrijd. Naast de jeugd ook veel ervaring, zoals Theo de Putter, Patrick Moens, Koen Dhuyvetter en Ronald Janssens, maar ook met Martijn de Clerck en Janco Dees, die ook als invallers kunnen dienen bij Landau Axel 1 werd vandaag aan de nieuwe competitie begonnen. tegen HWP 4.

   Spannend is het bijna niet geweest, want ons team was op stoom. Ronald Janssens won al vrij snel, gevolgd door een overwinning van Theo en een remise van  Janco. Hierna vergrootte Bas de voorsprong verder door een mooie overwinning.Een remise van Koen en winst van Patrick bracht de teamoverwinning binnen. Tibo hield knap het dame-eindspel remise en mag terugkijken op een mooie start van het seizoen. Martijn maakte er in de kleine uurtjes nog een grotere overwinning van 6,5 - 1,5

 • Landau Axel 2 kampioen en Landau Axel 1 veilig

  Landau Axel 2 is kampioen en promoveert naar landelijke derde klas na 5,5-2,5 winst op HWP 4. Landau Axel 1 is veilig na 4-4 in laatste ronde. Weer een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van Landau, nu met twee teams landelijk, eentje in de tweede klas en eentje in de derde klas.

 • Landau Axel 2 koploper

  Landau Axel 1 heeft ook haar tweede wedstrijd verloren. In Sliedrecht werd het 3-5. Bas wist als enige te winnen, Randy, Yves, Nouri en Joop speelden remise. Gertjan, Wim V en Patrick verloren.

  Landau Axel 2 is koploper in de hoofdklas Zeeland. Er werd weer nipt gewonnen, maar de tweede overwinning is een feit. Fardin, Lydia en Iris wonnen, Nick, Koen en Niels speelden remise. Janco en Bas verloren.

  Landau Axel 3 heeft verloren van Goes 2 met minimaal verschil. Arjo won en Theo speelde remise, terwijl Ronald en Mathijs verloren.

 • Landau Axel 2 naar tweede plaats

  Landau Axel 2 speelt een vreemd seizoen, na twee ronde koploper, na 6 ronden laatst en nu weer op de tweede plaats, waar nog een eerste plaats mogelijk is. Er werd gewonnen van ZSC met 4,5-3,5 na een spannende wedstrijd. Overwinningen waren er voor Janco, Thomas en Bas. Verlies voor Nick en Koen. Remises voor Theo, Arjo en Martijn. Op 20 april is de laatste wedstrijd tegen Souburg 2.

 • Landau Axel 2 sluit met winst het seizoen af

  Het is erg vreemd om in februari te moeten zeggen, dat Landau Axel 2 zijn laatste wedstrijd van het seizoen heeft gespeeld. In Middelburg werd gewonnen met 6-2 in het voordeel van Landau Axel 2. Er waren remises voor Ronald de Pooter en Bas de Feijter. Jeugdspeler Bas speelde een knap eerste seizoen mee  en scoorde maar liefst 4 uit 5 en verloor dus geen enkele keer! Alleen Arjo Arendse verloor op het eerste bord. Verder waren er overwinningen voor Ronald Janssens, Thomas Verschraegen, Jimmy van Hoorebeeke, Koen Dhuyvetter en voorzitter Dick van der Wouw.

 • Landau Axel 2 speelt gelijk in Zierikzee

  Tegen ZSC in Zierikzee heeft een verjongd Landau Axel 2 een verdienstelijk gelijkspel behaald. (later meer)

 • Landau Axel 2 stevig op tweede plaats

  Het tweede team van Landau heeft zijn tweede plaats verstevigd en kan nog met een schuin oog kijken naar de eerste plaats. Goes staat ruim op kop, maar in de laatste ronde moet ons tweede team nog tegen hun spelen.

 • Landau Axel 2 tweede

  In Sas van Gent heeft Landau Axel 2 de laatste wedstrijd verloren van kampioen Goes met 2,5-5,5. Ondanks het verlies is er zeker ook winst behaald. In deze laatste wedstrijd kregen drie jeugdspelers de kans om zich te laten zien. Bas van Doren op het achtste bord won van Eliza de Jong. Niels Schelleman op het zevende bord stond lang heel goed tegen Joop van Ruler, maar

 • Landau Axel 2 van laatste plaats af

  Landau Axel 2 heeft de laatste plaats in de hoofdklas verlaten door een mooie overwinning tegen De Zwarte Dame uit Kruiningen. In Kruiningen verloor Patrick Moens sinds hele lange tijd weer eens een partij in Nederland. Ongetwijfeld gaan we nog van hem horen hoe lang dit geleden is. Nota Bena in zijn eigen opening ging hij al vroeg in de fout. Ook bij Thomas Verschraegen ging het fout en was een nederlaag het gevolg.


 • Landau Axel 2 verliest in Goes

  Joey Grochal                     – Bas de Feijter                1 – 0

  Louïs Nieuwenhuijse     – Tibo Maes                      1 – 0

  Rien de Böck                     – Arjo Arendse                ½ - ½

  Joey van de Braak           – Theo de Putter             1 – 0

  Remco van de Braak      – Koen Dhuyvetter        ½ – ½

  Rinus Burgerhof              – Patrick Moens              ½ - ½

  Hans Welten                     – Mark Zootjes                ½ - ½

  Joop van Ruler                 – Ingeborg Jansen          1 – 0

  Verslag :

  Arjo was als eerste klaar kwam goed uit de opening maar de stukken werden afgeruild dan was het logisch remise overeen te komen.

  Vervolgens was Bas de Feijter klaar. Door een foutje moest hij de loper geven en daarmee verloor hij. Jammer want bij de analyse bleek Joey een fout te hebben gemaakt maar Bas koos op dat moment voor een andere zet.

  Daarna verloor Theo de Putter een stuk en daarmee de partij. Als teamleider zag ik op dat moment al dat het team ging verliezen. Patrick Moens stond een pion achter maar wist deze terug te winnen remise en kwam daarna remise overeen. Koen Dhuyvetter stond een stuk achter tegen drie verbonden vrijpionnen op de damevleugel. Het werd uiteindelijk remise. Hans Welten en Mark Zootjes hielden de partij in evenwicht de vierde remise voor het Landauteam. Tibo stond vanaf het begin al minder en werd mat gezet. Tenslotte Ingeborg tegen Joop van Ruler. Joop kwam een pion voor en zette de zwarte koningstelling zodanig onder druk dat de partij niet meer te houden was. Een terechte overwinning voor het team van Goes 1.

 • Landau Axel 2 verliest in Souburg

  Landau Axel 2 is de start van het nieuwe seizoen in Souburg met een nederlaag begonnen (3,5-4,5). Met veel jeugd, die de kans krijgt zich te tonen en ervaring op te doen in de hoofdklasse is dit seizoen begonnen. Toen op het laatst Tibo Maes moest doorschuiven naar het eerste team, werd Bas van Doren op geroepen om het team weer een achttal te maken. Bas op bord 7 deed dit uitstekend en liet zijn veel sterkere tegenstander met mooie offers kansloos in een mooie tactische partij. Niels Schelleman op bord 8 stond na een sterke opening beter, maar een damezet deed hem minder komen te staan en hij moest later opgeven. De dames (onze dames) deden van zich spreken en wonnen beiden. Lydia Dubbeldam en Iris Schelleman wonnen beiden van hun sterkere tegenstanders, waarbij Lydia gedurfd haar g en h-pion opschoof en Iris netjes een pion won en het keurig afmaakte.

 • Landau Axel 2 verliest koppositie

  Landau Axel 2 heeft met minimaal verschil verloren van Souburg 2 en daarmee is Souburg de nieuwe koploper., later meer.
 • Landau Axel 2 verliest nipt

  In de tweede ronde van de Hoofdklasse heeft Landau Axel 2 nipt verloren van ZSC. In Scherpenisse kwam Landau Axel achter door een nederlaag van Koen Dhuyvetter. Even later moest ook onze jeugdige speler Danilo Bolleman opgeven. Het werd remise bij Theo de Putter, aangezien zijn tegenstander koos voor eeuwig schaak. Thomas Verschraegen stond in een paardeindspel een pion voor, maar koos de verkeerde voortzetting. Een paardvork verplichtte hem de paarden te ruilen en zijn tegenstander had een niet te houden vrijpion (1/2 - 3 1/2). Landau Axel kwam terug door een prima gespeelde partij van jeugdspeler Bas de Feijter. Zijn tegenstander heeft de gehele partij geen kans gehad. Dick van der Wouw stond een hele partij iets beter, maar in de tijdnood ging het helemaal fout en opgave was het gevolg. De match was verloren, maar onze eerste twee borden wonnen nog wel. Arjo Arendse op het eerste bord sloeg in het verre middenspel toe en Patrick Moens kreeg een vol stuk cadeau. Dus eindstand 4,5-3,5 voor de thuisploeg uit Zierikzee/Scherpenisse.

 • Landau Axel 2 verliest van DZD, eerste punt Landau Axel 3

  Op zaterdag 15 december verloor Landau Axel 2 van DZD 1. Een nederlaag die het team in degradatiezorgen brengt. Alles is namelijk mogelijk dit jaar in de hoofdklas. Zo ben je koploper, zo sta je bij de laatsten.

  Er waren overwinngen voor Landau Axel 2 van Ronald de Pooter en Koen Dhuyvetter, daarnaast nog remises van Patrick Moens en Bas de Feijter. Janco Dees, Martijn de Clerck, Theo de Putter en Ronald Janssens verloren.

  Landau Axel 3 wist het eerste matchpunt te scoren. Wederom met twee jeugdspelers werd de wedstrijd begonnen. Job Lindenboom verloor en Mathijs Dubbeldam boekte een fraaie overwinning. De senioren Arjo Arendse (overwinning) en Mark Zootjes (nederlaag) waren de andere teamgenoten.