Juni 2024
M D W D V Z Z
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

SponsorKliks, gratis sponsoren!

Landau Axel 2 is kampioen en promoveert naar landelijke derde klas na 5,5-2,5 winst op HWP 4. Landau Axel 1 is veilig na 4-4 in laatste ronde. Weer een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van Landau, nu met twee teams landelijk, eentje in de tweede klas en eentje in de derde klas.

De dag begon met een ziekmelding bij het eerste team, maar onze Canadese Nederlander was net terug in het land en kon mooi invallen. Laat hij nu net een beslissende rol spelen aan het eind van deze competitie bij het eerste team.

Landau Axel 2 speelde in Scherpenisse tegen koploper HWP 4 en moest winnen om kampioen te worden. De teamleider kon een mooi team opstellen, maar had een moeilijke taak om een aantal spelers buiten het team te houden. Gelukkig hadden Theo, Bas en Niels alle begrip. Het ging erg goed met het tweede team. Nick en Wim haalden snelle remises, op de meeste borden zag het er goed uit, behalve bij Patrick. Toen echter juist bij Patrick de partij kantelde was er een voorsprong van 3,5-1,5 met betere stelling voor Iris en gelijke stelling voor Tibo en Kedem. Lydia had daarvoor remise gespeeld en werd net geen topscoorder qua punten van de hoofdklas. Ze moest Peter vd Borgt met een halfje voor laten gaan, maar Peter had daar wel drie partijen meer voor nodig. Voor ons gewoon een prachtig seizoen Lydia en onze topscoorder met 6 uit 7 zonder verliespartij. Janco had gewonnen in zijn tiende zwartpartij.....

Iris behaalde een goede remise en behoort ook bij de topscoorders van het team, slechts 1 nederlaag dit seizoen. Tibo behaalde op het eerste bord remise tegen de sterkste speler van HWP. Tibo is van niemand bang, speelde vorige ronde op eerste bord van het eerste team en behaalde daar bijna een resultaat. Vandaag heeft hij met scherp spel een remise gescoord en dat was zeer zeker verdiend. Iedere teamleider wilt zo'n speler in zijn team. Tenslotte wist Kedem de score verder uit te bouwen door te winnen. Kedem heeft hard getraind dit jaar en dat begint zijn vruchten af te werpen. Deze 8 spelers hebben het vandaag gedaan, maar uiteraard zijn de anderen die niet speelden ook kampioen geworden.  Proficiat en nu landelijk!

Het eerste team speelde thuis en moest tegen het sterke Spijkenisse. Peter verving dus op het laatst de zieke Dennis. Gertjan zette het team al na iets meer dan een uur op voorsprong, maar niet veel later kregen we de gelijkmaker te verwerken, want Arthur verloor. Gertjan heeft een constant seizoen achter de rug, Arthur begon sterk, maar kende een moeilijk einde dit seizoen. 

Bas speelde remise en kan terugkijken op een heel goed seizoen, slechts 1 nederlaag, een heleboel goede remises en een mooie overwinning. Ook Ian speelde remise tegen een 2400+ speler. Erg knap van Ian, dat je met een been dat je niet kunt plooien, zo goed en geconcentreerd achter het bord kan zitten. Veel respect voor hem, duidelijk was dat hij na zijn operatie honger had naar de schaakstukken!

Christophe won vervolgens met zwart, hij had zeer actief spel en bleef secuur spelen. Zijn tegenstander kwam in een wurgstelling en geraakte daar niet meer uit. Christophe speelde dit jaar voor het eerst, had een beetje pech in sommige partijen, maar we zijn blij dat hij er bij is. Een mooie belangrijke overwinning aan het eind van het seizoen. Randy mocht het een keer op het eerste bord proberen, stond lang gelijk, maar speelde hoogstwaarschijnlijk een iets te passieve zet en moest capituleren. Randy heeft dit jaar veel ervaring op gedaan en heeft zeer zeker ook een belangrijke bijdrage geleverd.

Johnny verloor in het paard/toren eindspel, er zat een vervelende matdreiging in en dat ging niet goed. Johnny wisselde dit seizoen goede momenten met minder goede af, maar kon wel het merendeel van de wedstrijden meespelen. Tenslotte bij een 4-3 achterstand was invaller Peter bezig een dameeindspel met twee pionnen meer te proberen te winnen. Dat lukte, ondanks de druk van de klok. De dames konden geruild gaan worden, maar zijn tegenstander liet dat niet meer gebeuren en gaf op. Door deze laatste winstpartij behaalde het team een matchpunt, wat beslissend was voor behoud!

Het seizoen werd sterk begonnen met een overwinning op de latere kampioen Voorschoten, echter toen hadden we nog Ulvi. Ook in de tweede wedstrijd tegen Westland deed hij nog mee en zijn overwinning zorgde er mede voor dat we gelijk speelden. Westland is nu gedegradeerd. Daarna moest Ulvi helaas terug naar Azerbeidjan, maar uiteindelijk hebben we het met 7 matchpunten uit 9 wedstrijden gered!

Landau Axel 3 verloor. Fardin stond een halve doos materiaal voor, maar zal zijn eigen verdediging eerst op orde moeten zien te krijgen. Ook Koen ging kansloos onderuit. Arjo won wel, maar door de remise van Mark was een nederlaag niet te voorkomen.