Juni 2024
M D W D V Z Z
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

SponsorKliks, gratis sponsoren!

In de eerste ronde hebben het eerste en tweede team hun eerste wedstrijd verloren. In Roosendaal ging Landau Axel 1 met 5,5 – 2,5 onderuit, daar waar het in het begin van de wedstrijd heel goed ging. Het tweede team verloor in Rotterdam van Charlois 3 met 6-2. Het derde team won thuis met klinkende cijfers 4-0 van Goes 3.

In Roosendaal was Bas als eerste klaar, met zwart kreeg hij remiseop bord 4 aangeboden en aangezien Kedem heel goed stond, werd het aangenomen. Kedem won inderdaad zonder problemen op bord 5. Ook Dirk had op het eerste bord zijn tegenstander compleet in de mangel en leek zo het volgende punt binnen te halen. Helaas in tijdnood een rekenfout en de wedstrijd kantelde en hij moest opgeven. De stand weer gelijk met een remise erbij van Christophe en zo stond het halverwege 2-2. Bij Peter op bord 7 dreigde het fout te gaan en dat gebeurde ook. Zo moesten Arthur, Ian en Randy er nog flink tegenaan. Arthur had een paardeindspel met een pion meer op bord 6, maar alles op dezelfde vleugel en de pion meer was een dubbelpion, remise tot gevolg. Tegenstander van Randy kon gaan voor eeuwig schaak, maar koos toch om nog iets te proberen. Dat leek gunstig voor ons, maar Randy op bord 8 moest wel gaan forceren. Dit liep niet goed af. Tenslotte de partij van Ian op bord 2, gewoon een keurige partij van hem tegen een sterke tegenstander. Hij stond lange tijd zeker niet slechter, misschien wel beter, want hij had wat materiaal (1 a 2 pionnen meer),maar het was een zeer complexe partij. Uiteindelijk verloor hij ergens een kwaliteit en zijn tegenstander maakte dit technisch goed af in de uitvluggerfase. Zo moest Ian na dik 80 zetten opgeven (2,5-5,5).

In Rotterdam debuteerde Landau Axel 2 in de landelijke klasse. We weten, dat het een moeilijk jaar wordt, maar voor de jeugd een zeer leerzaam jaar. Om met de twee debutanten op landelijk niveau te beginnen. Lydia en Iris verloren beiden, maar Lydia heeft en kans gehad om de winst te pakken en Iris heeft zeker kansen gehad op remise. Beiden dus verdienstelijk in hun eerste partij. Alleen Johnny wist te winnen en ook zeer snel, daarnaast waren er nog remises voor Wim V en Janco. Tibo en Gertjan verloren op de eerste twee borden. Ook teamcaptain Nick verloor op bord 5.

In Axel liet het derde team er geen gras over groeien in de promotieklas en won met 4-0. Hopelijk lukt het ze om dit de rest van het seizoen te blijven volhouden. Het routine team met Arjo, Patrick, Theo en Mark kunnen wel eens voor het kampioenschap gaan.

Landau Axel 4 was deze eerste ronde vrij en speelt in de zelfde klas als het derde team.