Mei 2024
M D W D V Z Z
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

SponsorKliks, gratis sponsoren!

In Den Bosch is het NK voor jeugdteams weer gestart. Ook dit jaar spelen we weer op het hoogste niveau van Nederland met Landau A1, C1 en D1.

Na vorig jaar op de derde plaats te zijn geƫindigd, zal het dit jaar een moeilijker jaar worden voor A1, Ian is geen A-jeugd meer en ook Tamer is gestopt. De beide A-teams zijn nu samen gevoegd. In de eerste wedstrijd werd gelijk gespeeld. Beide Bassen speelden remise, Iris verloor en Niels won. In de tweede wedstrijd moest gespeeld worden tegen de kampioen van vorig jaar, namelijk STB A1. Ook nu zijn ze weer kandidaat voor de titel. Alleen Bas (F) wist een remise te scoren, de anderen verloren.

Landau Axel C1 heeft met Annelies een schaakster in topvorm, na al open Nederlands meisjeskampioene in Borne, wist ze deze zomer ook nog een toernooi in Dieppe te winnen met 8 uit 9. Ze demonstreerde haar vorm dan ook met een overwinning in de eerste ronde, ook Fardin en Thimo wisten te winnen, alleen Martijn verloor, maar de teamwinst met 3-1 was er. In de tweede ronde kregen ze te maken met het sterke Groningen met op het eerste bord een zeer talentvolle schaker. Toch wist Annelies hem met zwart eigenlijk zonder problemen op remise te houden. Fardin zijn aanval sloeg niet door en moest opgeven. Ook Martijn verloor, maar Thimo had ook een goede dag en wist zijn tweede overwinning te boeken. Helaas kleinst mogelijk verlies tegen dit sterk team.

Landau Axel D1 had zich in eerste instantie niet geplaatst. Souburg was kampioen van Zeeland geworden, maar we hebben als vereniging toch met succes een wildcard aangevraagd voor dit jonge team. Met routinier Marie op het eerste bord hebben ze wel een enorm talent. De loting in de eerste ronde was niet gunstig. Het team trof eerstgeplaatste STB D1 met een zeer groot talent uit Belgie. Dat werd een mooi treffen tussen Marie en hem, helaas kon Marie net geen gelijke tred met hem houden en ze verloor. Luna op bord twee steeg boven zichzelf uit en won knap van sterke speler. Mare op bord 3 en Evalina op bord 4 verloren allebei, maar 3-1 verlies tegen dit sterke team is niet slecht. In de tweede wedstrijd werd het eerste matchpunt gescoord. Marie won vrij eenvoudig, Luna stond gewonnen, maar heeft weer iets belangrijks geleerd. Als je materiaal voorstaat versimpel dan de stelling en geef eventueel wat klein materiaal terug. Nu verloor ze. Narin moest ook zijn tegenstander feliciteren in zijn eerste wedstrijd op een NK, beetje zenuwen waarschijnlijk. Mare nu op bord 4 pakte haar eerste overwinning door het toreneindspel veel beter te spelen dan haar tegenstander. In de derde wedstrijd walste het team over de tegenstander heen 4-0. Marie, Luna, Narin en Evalina wonnen eenvoudig en zo staat het team op 50%.