Mei 2024
M D W D V Z Z
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

SponsorKliks, gratis sponsoren!

Net als Landau Axel 1 moest Landau Axel 2 er alles aan doen om te winnen om zo degradatie te voorkomen. Het lukte net niet, minimaal een punt had er toch in kunnen zitten tegen onze schaakvrienden uit Souburg.

Lydia, ziek geweest deze week, verloor van Corné. Lydia verloor een stuk tegen een pion en dat was te veel. Vader Nick won van Henrik Porte in een heel wilde partij. Mooi om te zien, want er was veel bekijks. Henrik had remise in handen door eeuwig schaak, wilde meer, maar kreeg deksel op zijn neus. Janco speelde op bord 8 remise tegen Bert. Janco had heel de partij het initiatief, maar vond geen winst. (1,5-1,5). Tamer op bord 1 stond lange tijd solide tegen René en leek mij weinig te vrezen. Toch was het ineens fout gegaan en Tamer moest opgeven. Ook bij Peter ging het mis tegen Jeroen. Peter wilde winnen, maar had beter voor eeuwig schaak kunnen kiezen, zoals hij achteraf aangaf (1,5-3,5). Iris op bord 6 tegen Henrik Westerweele, kreeg een haar bekende variant in het Frans tegen. Echter ook Henrik kende die. Net zoals teamleider Wim deze variant tegen beide spelers ook al had gespeeld. Een mooie strijd ontwikkelde zich, waarbij Iris de kwal had en Henrik een sterk centrum met pionnen. Toch had er meer voor Iris ingezeten, dan de nederlaag die ze nu leed. Henrik maakte het wel bekwaam af met een stukoffer. Leerzaam wederom voor Iris. Zo stond Souburg op 4,5 en was de wedstrijd voor ons verloren.

Invaller Patrick won een ongelijk loper eindspel van Roeland, waarbij Patrick een vrije centrumpion extra had. Roeland speelde een verkeerd plan om zich te verdedigen en Patrick had vorig jaar precies zo’n partij gewonnen in Zierikzee. Ook teamleider Wim refereerde daar na afloop meteen naar.

Wim Versporten won de laatste partij van de dag. Ik heb niet alles gezien, maar de toren van Wim was sterker dan de twee paarden van Robin. Bovendien had Wim ook nog twee pionnen. Zo verloor het tweede team dus nipt van Souburg 1. Volgende ronde tegen HWP uit Sas van Gent.