Mei 2024
M D W D V Z Z
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

SponsorKliks, gratis sponsoren!

Tomme Lowie

Met dank aan Luc voor zijn verslag hieronder. Lowie debuteert in tweede team met een remise! Bas maakt remise en 4,5 voor team en heeft in zaterdagcompetitie nog niet verloren! Opvallend was de verschijning van Peter Kalisvaart, voor even met de feestdagen weer terug uit Canada in Nederland.

Verslag Luc:

Eerste inspectieronde zag het op alle borden remise, uitgezonderd Patrick Moens die een mooie koningsaanval bezig met voorbereiden was. Jimmy Vanhoorebeke stond slechter.

 

Tweede ronde; Theo Deputter stond iets beter, Patrick offerde zijn paard om de rochade te breken en had er 3 pionnen voor langs de koningszijde. Thomas Verschraegen maakte de andere zeer moeilijk zodat hij in de fout ging met stukverlies tot gevolg. Koen hield het op remise, de anderen stonden op remise, juist Jimmy bleef vechten voor remise. Patrick en Thomas wonnen, Lowie bood remise aan en Peter Noorlander aanvaard. Bas liet een simpele tactische oefening liggen op pion winst. Peter Kalisvaart won, Jimmy verloor, dus tussenstand 4-2 voor Landau. De Feijter, Bas 1Bas stond kwaliteit tegen loperpaar, zie er remise uit, Theo staat 1 pion achter, maar vecht verder. Bas bleef remise. Theo was niet bestand tegen de opkomende pion en gaf op. De overwinning was een feit 3,5-4,5 in het voordeel van Landau 2.

1. Henrik Porte   - Theo de Putter  1 - 0
2 Pim Uijtdewilligen  - Patrick Moens   0 - 1
3. Max Toetenel  - Peter Kalisvaart  0 - 1
4. Albert Vermue   - Jimmy van Hoorbeke  1 - 0
5. Jean-Pierre van Gemert  - Thomas Verschraegen  0 - 1
6. Willem Coppoolse  - Koen Dhuyvetter  ½ - ½
7. Peter Noorlander  - Lowie Tomme   ½ - ½
8. Dennis van Driel  - Bas de Feijter  ½ - ½

In Sluiskil won Landau Axel 1 ruim van concurrent HWP 4. Een wedstrijd die vrij soepel voor ons verliep en nooit in gevaar is geweest. Janco mocht als eerste remise maken van non-playing captain Wim Sinke, want op de bovenste 3 borden liep het vrij gemakkelijk. Gertjan overrompelde zijn tegenstander vanuit de opening, Nouri liet er ook geen gras over groeien. Bart Audenaert had toen ook al gewonnen, door stukwinst en erger dreigde nog voor tegenstander Steven Rademakers, hij vond het toen terecht welletjes. Erik haalde de match binnen, maar mocht in analyse blij zijn met de verkeerde voortzetting van zijn tegenstander, hij had het anders nog aardig lastig kunnen krijgen. Wim Versporten en Adri den Hamer maakte remise na een mooie strijd. Martijn verloor van Rudi Pauwels. Stefaan had eerder een kwaliteit gegeven, maar had voldoende compensatie om het initiatief te houden. Uiteindelijk won hij kwaliteit terug en hield een pluspion over. In eindspel kon de zwarte loper niet meer tegen het witte paard. Eindstand 2-6 voor Landau Axel 1. Doordat team 2 gewonnen had van de andere concurrent Souburg 2, staat Landau Axel 1 nu 2 matchpunten los. Volgende ronde op 7 januari wacht ditzelfde Souburg 2 in Axel. 

1 J. Gommers - Gertjan Verhaeren 0 - 1
2 S. Bajraktari - Nouri Zouaghi 0 - 1
3 N. Wegman - Stefaan Deman 0 - 1
4 A. den Hamer - Wim Versporten rem
5 S. Rademakers - Bart Audenaert 0 - 1
6 H. de Ridder - J. Dees rem
7 G. Ongena - Erik Bolleman 0 -1
8 R. Pauwels - Martijn de Clerck 1 - 0