Augustus 2022
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

SponsorKliks, gratis sponsoren!

Na de overwinning in de vorige ronde in Leiden tegen het sterke LSG 3 mocht het eerste team het vandaag opnemen tegen Sliedrecht. We waren al diverse keren bij hun op bezoek geweest, maar dit was pas de eerste keer, dat zij in Axel waren om te schaken.

Bij ons had iedereen er zin in, ook al was het prachtig weer buiten. De temperatuur liep binnen ook aardig op, want op sommige borden spatten de vonken er af. Het kon alle kanten opgaan in het begin. Goede stellingen en minder goede stellingen voor ons. En zoals altijd wilden sommige stellingen nog wel eens een ommekeer krijgen. Ook deze keer viel het goed voor ons uit.

We begonnen met een nederlaag van Gertjan Verhaeren op het vierde bord, die na afloop zei, dat het thuis maar niet wilt lukken met wit. Nou Gertjan, dat is dan geen probleem meer, want we hoeven de laatste twee wedstrijden niet thuis. Randy van Houtte herstelde snel de achterstand en speelde een goede partij op het tweede bord. Zijn tegenstander kon de problemen niet oplossen en verbruikte ook nog eens veel tijd (1-1).

Op het achtste bord speelde de jarige Wim Versporten en hij beloonde zichzelf en zijn ploeg met een fraaie overwinning (2-1). Johnny Schalkx had het geluk aan zijn zijde, na verloren te hebben gestaan toch winnen, wellicht doordat zijn tegenstander erg veel tijd had verbruikt (3-1). Arthur Hugaert onze topscoorder ging gewoon door met winnen, wat hij het hele seizoen al doet. Zijn tegenstander speelde een prima partij en weerlegde alle zetten. Alleen in zijn tijdnood ging hij in de fout en het was voor Arthur daarna een koud kunstje om het af te maken (4-1). Stefaan Deman had ook al geluk, nadat hij een pion had verloren. Wel moet worden gezegd, dat hij daarna foutloos heeft gespeeld en de pion achterstand werd een pion voorsprong. Met gelijke lopers was dit voldoende voor de winst (5-1). Nouri Zouaghi op het vijfde bord moest berusten in remise. Naar mijn idee is het evenwicht nooit verstoord geweest, al hoewel dit op het bord niet altijd even duidelijk was (5,5-1,5).

Tenslotte ons jeugdlid Bas deFeijter op het zevende bord met zwart. Hij speelde een goede partij, maar een kleine onnauwkeurigheid kostte hem de partij. Goed gespeeld van zijn tegenstander en weer een mooi leermoment voor Bas (einduitslag 5,5-2,5).

Na afloop was het nog steeds mooi weer en op het terras van de Pieper was het nog lang gezellig. Zeker toen de uitslagen binnenrolden en bleek, dat we alleen koploper zijn met een matchpunt voorsprong. HWP 3 kwam thuis niet verder dan 4-4 tegen Middelburg en LSG3 verloor wederom thuis, nu van onze volgende tegenstander, de Pion 2 met 1,5-6,5. Volgende ronde van Landau Axel 1 is over twee weken in Roosendaal tegen de Pion 2. We zijn dus gewaarschuwd, maar genieten wel even van de koppositie.