Augustus 2022
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

SponsorKliks, gratis sponsoren!

Onverwacht staan we na drie ronden met de maximale aantal matchpunten samen met LSG Leiden op kop. In Axel werd Krimpen aan de IJssel met 4,5-3,5 verslagen. Vorig jaar werd nog van dit team verloren na een spannende strijd. Ook dit jaar was het weer spannend en moest de laatste partij de beslissing geven. Nu zaten wij aan de goede kant, want we stonden op dat moment met 4-3 voor. Gertjan Verhaeren moest zijn partij tenminste remise maken en hij deed dat ook, want zijn tegenstander zag geen mogelijkheden meer en moest berusten in remise. Onze sympathieke tegenstanders gingen na afloop nog naar Yerseke een visje eten, maar deze zal voor hun iets minder gesmaakt hebben als vorig jaar, want toen zaten wij met de kater.

De aanloop naar deze wedstrijd verliep niet soepel. Teamleider Wim Sinke wist al dat Nouri Zouaghi niet kon spelen, maar ook Wim Versporten en Quinten Ramacker konden niet spelen. Gelukkig hebben we een hele grote selectie en konden Arjo Arendse, Nick Dubbeldam en Joop Maas meespelen. Halverwege de middag zag het er redelijk goed voor ons uit. Arjo stond beter op het eerste bord, Ian op bord twee had een pion meer, maar speelde tegen een Fide-meester in een scherpe stelling, Arthur stond gelijk, Randy, Gertjan en Nick idem. Bart stond beter en ook Joop stond gelijk. Toen ging het ineens snel, Bart won een stuk en de partij, Randy kreeg een open g-lijn met zijn torens en zijn tegenstander moest capituleren, omdat hij twee slechte lopers had. Nick won dankzij een mat en zo stond het ineens 3-0, maar bij schaken kan alles gebeuren. De goede stelling van Arjo was verdwenen en hij verloor door een matdreiging, die niet meer te verdedigen was. Ook bij Ian ging het fout. Zijn sterke tegenstander kreeg twee lopers voor een toren en deze waren in combinatie met de dame op het bord dodelijk. Een gelukje op het bord bij Arthur, die de dame won en zo stonden we op 4-2.

Joop speelde tegen toptalent Kevin Nguyen en stond lange tijd iets beter. Dat Kevin kon schaken, dat wisten we al omdat we hem met de jeugd ook vaak tegenkomen. Joop ging mat en dat bracht de spanning terug in de wedstrijd, maar zoals eerder al geschreven was de remise van Gertjan beslissend.

De droom duurt voort, maar is wel realiteit. Nog nooit hebben we na drie speelronden zes matchpunten gescoord in de landelijke derde klas! Volgende ronde de derby tegen HWP in Sas van Gent op 4 januari 2014.

Ook de tegenstanders, Krimpen aan de IJssel, hebben een verslag gemaakt van de wedstrijd. En ook is er een foto-impressie beschikbaar.