Oktober 2022
M D W D V Z Z
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

SponsorKliks, gratis sponsoren!

Mierlo20130929-achter het bordZondag 29 september 2013 namen Fardin, Griffin, Martijn, Jochem en Laurens deel aan het Nederlands Kampioenschap Rapidschaak voor jeugdteams in Mierlo. Dit drukke weekend, met jeugd en trainers die op deze zondag speelden voor De Drie Torens in de interclub in België, Luc die in Montenegro zat met Annelies, zagen we Mierlo in eerste instantie aan onze neus voorbij gaan. Al meerdere jaren speelt onze jeugd van Landau / De Drie Torens mee in Mierlo. Door onze samenwerking met De Drie Torens konden we daar al een paar jaar op rij samen mooie resultaten neerzetten, in 2011 onder de vleugels van De Drie Torens behaalde het E-team toen een 2e plaats.

Mierlo20130929-teamHet is een prachtig en leerzaam toernooi dus besloot Jacqueline de stoute schoenen aan te trekken en samen met Karin de moeder van Jochem, Matthijs en Laurens met een team af te reizen naar Mierlo. Eén team, want als niet-trainer moest het wel te behappen zijn. Fardin, Griffin, Martijn, Jochem en Laurens zagen het wel zitten met twee van die moeders dus het besluit werd genomen. Met volle moed en geen verwachtingen starten we de dag. We gaan er een leuke dag van maken, veel leren en misschien winnen we af en toe een partij.

Om 10.45 ging de 1e ronde van start en met 3 winst partijen was het 1e match punt binnen, dat gaf moed. Griffin ging door zijn vlag maar speelde een fantastische partij, net een beetje tijd tekort voor een mat maar dat deerde niet: match punt was binnen. De 2e partij was een stuk lastiger, verlies voor alle teamleden maar moedig gestreden. Laurens speelde als reserve zijn 1e partij van de dag want de keuze om met 5 spelers te gaan en iedereen kansen te geven stond vandaag bovenaan. Tussen de partijen door even naar buiten lekker rennen en plezier maken alhoewel er niet veel tijd voor was want onze spelers gebruikten hun tijd zeer goed.

Achter het bord voor de 3e partij, we schuiven telkens met onze spelers zoals het volgens de regels hoort en deze partij speelt Griffin niet mee. Fardin weet een remise te behalen tegen Sjoerd van Roon, mooie partij. Overige spelers verliezen hun partij maar met opgeheven hoofden want ze maken het de tegenstander zeker moeilijk.

Mierlo20130929-buitenspelenTussendoor wat eten, drinken en even naar buiten om vervolgens de 4e ronde in te gaan. Laurens, Jochem, Martijn winnen en Griffin maakt het bloedstollend spannend. Tijd, o zijn tijd, Griffin staat voor maar gaat door zijn vlag of… en dan is het ineens pat…. De schrik slaat om zijn (en ons hart), maar al snel trekken we samen de conclusie dat pat toch maar mooi een half punt is en dat met de laatste halve minuut op de klok een winst er toch niet in had gezeten.

Inmiddels hebben we dus 2 match punten. De stemming is opperbest en we genieten van de partijen en helpen elkaar, op ons best proberen we zelf wat te analyseren en daar zijn de kinderen dan ons grote voorbeeld in. De 5e ronde gaat van start en ons team voelt zich oppermachtig, ze geloven in zichzelf en spelen rustig en met opperste concentratie. Fardin doet een onreglementaire zet en de tegenstander claimt 2 minuten tijd. Fardin overlegt zoals onze onderhandelaar en man van de regeltjes het kan met de wedstrijdleider over het instellen van de klok. Fardin meent (helemaal terecht) dat er bij hem geen tijd af mag maar bij de tegenstand tijd bij moet en na enig heen en weer gepraat wordt men het als snel eens met Fardin zijn standpunt en wordt de klok op de juiste manier ingesteld en kan er verder gespeeld worden. Fardin, Griffin en Martijn winnen en Laurens pakt knap remise. En wederom is een match punt binnen.

Ontspannen, even naar buiten, rennen, verstoppertje spelen, ontladen, ook voor Karin en Jacqueline want inmiddels stijgt bij de dames de adrenaline en neemt de spanning toe. Kom op jongens we gaan d’r voor: beide benen op de grond, rustig spelen, speel zoals je vandaag steeds doet!!!

De 6e ronde weten onze jongens de spanningsmeter tot de max te brengen. Jochem wint, Martijn verliest en Griffins tegenstander bied remise aan, Griffin twijfelt of hij remise zal aannemen, hij denkt en denkt, de minuten tikken door, hij loopt van zijn bord kijkt op de scorelijst één winst één verlies. Jacqueline zal ik remise vragen, Jacqueline denkt en denkt en hoopt dat ze de juiste beslissing neemt nog 4 en een halve minuut op de klok, Fardin staat goed….. “ik denk dat je remise moet nemen”, Griffin accepteert en daarmee stijgt de spanning tot de top. Het gehele team met z’n neus bovenop Fardin zijn partij, Karin trilt op de tribune en Jacqueline heeft het bijna niet meer. Fardin wint. Top, match punt binnen.

Mierlo20130929-peptalkMet 4 match punten moeten we nu snel onze strategie bepalen want er is niet veel tijd over tot de volgende partij. Laurens zou de laatste spelen en Martijn zou er uit gaan, wat is wijsheid. Druk overleg tussen Karin en Jacqueline, snel rennen naar de tussenstand maar deze is er maar tot de 5e ronde. Overleg met het team en een telefoontje naar De Drie Torens interclub thuiswedstrijd waar Miranda Nick vanachter zijn bord haalt en Nick telefonisch adviseert. Martijn zal spelen en als team bespreken we onze strategie.

Nog een laatste peptalk, ‘alles geven jongens’ voor deze laatste partij, we gaan er voor. Voetjes op de grond, niet gaan zweven, dit wordt waarschijnlijk de moeilijkste partij van de dag maar speel zoals jullie vandaag heel de dag speelden en dan komt het goed. Strak achter het bord 100% concentratie beginnen ze eraan en Jochem weet als eerste te winnen, Martijn wint ook, Jacqueline loopt driftig heen en weer match punten noteren van tegenstanders, bordpunten maar het gaat zo snel. Karin wordt gewenkt vanaf de tribune en die snelt toe. Karin neemt aan de andere zijde snel wat scores op van matchpunten maar het gaat in een razend tempo. Griffin nog 4 stukken op het bord slaat de pion van de tegenstander eraf en gaat door zijn vlag, in een razend tempo bied Fardin remise aan, tegenstander accepteert en Fardin wijst Griffin op het feit dat dit remise is. Jacqueline haalt groepsleider erbij die twijfelt, Jacqueline wil hoofdscheidsrechter, die wordt gebeld maar al snel is er nog een groepsleider die zonder twijfel concludeert: remise. Match punt, dit hadden we vanochtend niet kunnen denken.

Mierlo20130929-frietje metMet 5 match punten staan we ongetwijfeld in de top 5 maar welke plaats? We blijven tot de prijsuitreiking en vol spanning wachten we, maar geen 3e plaats (we dachten het ook wel). Na lang wachten van Karin en Jacqueline terwijl de kinderen lekker buiten spelen polsen we bij de rekenkamer en daar krijgen we van de vriendelijke organisatie de uitslag uitgeprint: een 4e plaats!!! Top jongens we zijn trots en gaan het goede nieuws snel melden bij onze kanjers. We sluiten af in een wegrestaurant met een heerlijk frietje met. We hebben genoten!!!