Mei 2024
M D W D V Z Z
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

SponsorKliks, gratis sponsoren!

Vanaf vorige week is de Zeeuwse jeugdclubcompetitie weer begonnen: diverse jeugdteams spelen dan een competitie met als inzet de Zeeuwse titel. Met de Zeeuwse titel wordt ook het recht verworven om deel te nemen aan de Nederlandse Kampioenschappen voor jeugdclubs. De Landau-teams zijn deze Zeeuwse jeugdclubcompetitie uitstekend begonnen. Vorige week moesten de twee Landau C-teams tegen elkaar en deze wedstrijd werd gewonnen door C1 met 4-0.

Vrijdagavond speelde C2 thuis tegen Goes C1 en deze wedstrijd werd knap gewonnen door ons team. Bas van Doren won keurig op het eerste bord en ook Raphael Binnenmarsch wist een vol punt te scoren op het vierde bord. Lode moest tegen de zeer ervaren Eliza de Jong en verloor na lang spelen eerst een pion en daarna een stuk. Daniel Tacq was als laatste bezig en haalde de wedstrijd voor zijn team binnen door een remise, alhoewel hij ook had kunnen winnen. Dat maakt niet uit, want de eindcijfers zijn 2½-1½ voor Landau Axel C2.

Op deze zelfde avond vertrokken Jacqueline en Natasja naar Goes om met D1 tegen Goes D1 te spelen. De reis verliep vlot en na een gastvrij welkom door de Goese delegatie, kreeg D1 een speciale speelplek: in een kleedlokaal van Sportpunt Goes. Dit was een prima plek om rustig en geconcentreerd te kunnen spelen. Jochem won zijn eerste partij al vrij snel tegen Denise, die haar debuut maakte. Fardin bezorgde de begeleiding de nodige zenuwen om na 10 zetten pardoes te stoppen met noteren. En dat terwijl beide teams hadden besloten te noteren (leerzaam!). Fardin pakte echter ook al snel de winst, Stefan sprak de scheidsrechter er terecht op aan (niet volledig noteren Fardin). Scheidsrechter Joop besliste in Fardin's voordeel omdat er nog veel tijd op de klok over was van Fardin. Uiteraard zou dat de 2e partij niet meer gebeuren (weer wat geleerd voor speler en begeleiders). Annelies pakte het 3e winstpunt voor het team tegen Jelmer. Iris stond geruime tijd één stuk voor tegen Timo en maakte er samen een spannende partij van. Iris won de partij met nog 8 seconden op de klok, les van Wim deze week kwam goed van pas.

Met 10 minuten pauze en consumptiebonnen van Goes snelde het team naar de bar voor een smakelijk ijsje. In de 2e wedstrijd was het wederom Jochem die als 1e winst behaalde tegen Stefan. Fardin noteerde toch nog niet vlekkeloos: vergat een paar zetten volgens Denise (we zullen de partij nog eens nalopen, dan zien we dat vanzelf). Annelies, de rust zelve, speelde op haar gemak en won van Timo. Iris had de laatste partij een stuk minder tijd nodig om Jelmer mat te zetten waarmee D1 2 keer met 4-0 won. Er werd afscheid genomen van het gastvrije Goes, waar de senioren hun partijen rustig verder schaakten en Joop met enkele van zijn pupillen het een en ander nog even doornam.