April 2024
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

SponsorKliks, gratis sponsoren!

Op het PKJ, het Zeeuws kampioenschap voor jeugdspelers is Mathijs Dubbeldam kampioen geworden in de oudste jeugdgroep. Hij hield na een zeer lange partij Bent Speksnijder op remise, wat voldoende was om kampioen te worden. Bent had een dame meer, maar mocht Mathijs zijn laatste pion, die op het punt van promoveren stond niet slaan, vanwege pat, maar Bent kon daardoor ook niet winnen. Mathijs kampioen, Joost van Eenennaam werd tweede en Bent derde.

Bij de B’s was het heel spannend tussen Bas van Doren , Eliza de Jong  en Niels Schelleman. Na de reguliere partijen had iedere keer de witspeler gewonnen, dus barrage tot gevolg. Ook de eerste barrage (rapid) won iedere keer de witspeler, gevolg een tweede barrage (snelschaken). In deze barrage wist Eliza tweemaal te winnen en werd kampioen, Bas werd tweede en Niels werd derde.

Fardin Hematyar en Martijn  Schelleman heersten in de C-groep en troffen elkaar  om de titel in de laatste partij van de dag. Fardin won en werd kampioen. Martijn dus tweede en Xander Joosse werd derde. Bij de meisjes eindigde Laura Tiggelman het hoogst voor Anna Vervaeck. Ook deze meiden streden in de laatste ronde om de meisjestitel.

In de D-groep won Nina de Putter voor Vincent Tiggelman. Zofira Joosse werd derde net voor Evalina Tieleman (4 uit 7). Narin de Ruijter deed het ook prima met 3 uit 7.

In de E-groep heersten Luna Morote en Sven de Putter. De onderlinge wedstrijd was voor Sven met veel geluk in remise geëindigd. In de barrage om de titel gaf eerst Luna een toren cadeau, maar Sven deed vervolgens een dame in de aanbieding. Luna won en werd dus Zeeuws kampioen. Derde werd Manuel Lobbezoo. Parisa Hematyar eindigde keurig in de middenmoot op de vijfde plaats.

In de FGH-groep won Mare Morote met overmacht. Ze won alles, erg knap. Brandon Haasbroek werd tweede en Freek Meyaard werd derde.