December 2023
M D W D V Z Z
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

SponsorKliks, gratis sponsoren!

Lydia heeft de derde plaats gehaald op het NK bij de B- categorie meisjes. Met 5 uit 9 een mooi resultaat in de gecombineerde AB groep. Ze had ook goede kansen tegen de nummer twee, maar helaas ging het toch nog fout voor haar in die partij. In de laatste partij dreigde het nog fout te gaan, maar gelukkig voor haar gebeurde dat niet en won ze.

Voor Iris ging het vrij snel mis, ze morste eerst een halfje en verloor daarna van haar grootste concurrent. De titel was toen al uit beeld en toen ze ook van de nummer twee verloor was ook het podium niet meer te halen. Het liep deze keer niet zoals het de laatste tijd ging. Toch scoorde ze van alle Zeeuwse deelnemers de meeste punten, namelijk 5,5 uit 9. Helaas, volgend jaar een nieuwe poging.

Bas wist zich het gehele toernooi in de subtop te handhaven. In het begin veel remises, op het laatst kwamen er overwinningen, maar ook nederlagen. Met een overwinning in de laatste ronde scoorde hij toch 5 uit 9 in de B categorie.

Kedem mocht op het laatste moment meedoen door een vrijplaats in de A-groep. Hij kwam tot een mooie 50%. In het begin ging het moeizaam met wat remises en nederlagen. Maar toen volgden er een aantal overwinningen, waaronder de overwinning in de laatste ronde een hele mooie was.

Fardin startte ook niet goed, maar nadat hij enigszins gewend was, ging het beter. Hij pakte een remise in een goede stelling om van de 0 te komen. BAan het eind van het toernooi zaten er mooie overwinningen bij. Hij wist te komen tot 3,5 uit 9.

Anna startte in tegenstelling tot de anderen juist wel goed. Waar de meesten problemen hadden met de dubbele ronde op zondag, wist zij juist anderhalf punt te scoren. Daarna werd het moeilijk voor haar, maar ze wist het wel lang vol te houden In de laatste partijen.

Eliza speelde een goed toernooi, met een mooie voorbereide partij in het Siciliaans. Een prachtig matnet als einde van de partij. Lang strijde ze met Lydia om de derde plaats, maar ze kwam net een halfje tekort. Toch een meer dan verwachte 4,5 uit 9.

Bent, die voor Goes uitkomt, wist van te voren, dat het zeer lastig punten pakken zou worden. Gelukkig haalde hij remise in de laatste ronde. Een meer dan verdiend resultaat na een hele week schaken.

We zaten met zijn allen in een scoutinggebouw, een zeer ruim gebouw waar de fam Schelleman de leiding had met hulp van Ellen en Miranda. Nick en Wim deden de voorbereidingen en analyses, Paul deed het dataverkeer. Niels, Mathijs en Martijn waren supporter en hielpen in huis. Later in de week kwam er hulp van de fam Vervaeck en van Natasja. Piet kwam op de laatste dag helpen voor het vervoer terug naar huis.