Oktober 2022
M D W D V Z Z
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

SponsorKliks, gratis sponsoren!

In Axel vond de slotdag van het PKJ plaats. De strijd in het E-kampioenschap was twee weken geleden al beslist.  Vincent Tiggelman (Souburg) en Juliette Meijaard (Goes) waren de eerste Zeeuwse kampioenen. In Axel werd Bent Speksnijder van Goes kampioen bij de A-junioren, doordat hij de slotpartij won van Bas van Doren. Door dit resultaat werd Niels Schelleman zonder te spelen tweede en Bas derde. Bent plaatst zich voor het NK.

In de B was Bas de Feijter in een onderlinge wedstrijd in het verre eindspel Joost van Eenennaam  (Denk en Zet) de baas en werd wederom kampioen. Bij de meisjes was de titel voor Eliza de Jong. Zowel Bas als Eliza plaatsten zich voor het  NK. Ook Lydia Dubbeldam doet mee met het NK in Rotterdam, zonder dat ze meespeelde met het PKJ.

In de C ging de strijd bij de jeugd tussen Fardin Hematyar en Xander Joosse (Souburg). Fardin wist te winnen van Xander, maar dit ging met wisselende kansen. Vooral de spanning brak de beide jongens op, waardoor er nog al wat stukken cadeau werden gedaan. Uiteindelijk kwam Fardin als winnaar en kampioen  er uit en de opluchting was groot bij hem. Anna Vervaeck deed het heel goed tussen alle jongens in deze groep, ze werd meisjeskampioen, maar ook derde in het totaalklassement, achter de eerder genoemde jongens. Zowel Fardin als Anna mogen naar het NK in Rotterdam. Eerder had Iris Schelleman zich al geplaatst voor het NK als Open Nederlands meisjeskampioen.

In de D ging de strijd tussen Martijn Schelleman en de drie meiden Nina de Putter (Terneuzen), Laura Tiggelman (Souburg) en Zofira Joosse (Souburg). Op de eerste speeldag had Nina al een gat geslagen met de anderen en op de slotdag behield ze die voorsprong en werd dus kampioen bij de jeugd. Martijn werd na een foutloze tweede speeldag tweede en Laura werd derde. Nina mocht kiezen of de bij de jeugd wilde meedoen of bij de meisjes. Ze koos voor de meisjes, ook Laura deed dit, net als Zofira. Voor het NK in Rijswijk plaatsten zich Martijn Schelleman en Jason Haasbroek (Souburg) en bij de meisjes Nina de Putter, Laura Tiggelman en Zofira Joosse.

In de FGH deed voor Landau Treyson Tieleman en Parisa Hematyar mee. In de F werd Sven de Putter van Terneuzen kampioen bij de jeugd en Parisa Hematyar bij de meisjes. In de G werd Freek Meyaard kampioen. Sven, Parisa en Freek mogen naar de pupillendag in Roossendaal. Treyson deed zijn best en gaat vooruit. Leren mat zetten is nu één van zijn volgende stappen.

Nick Dubbeldam had namens de ZSB de organisatie in handen zoals dit al een aantal jaren het geval is. Hij leidde dit weer zonder problemen.