Juli 2024
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

SponsorKliks, gratis sponsoren!

Met het 41ste Jeugdtoernooi Brugge op vrijdag 28 en zaterdag 29 december sluit het criterium van 2012. Het afgelopen jaar nam menig Landau jeugdlid deel aan een van de 12 jeugdcriterumtoernooien die gedurende het jaar door in heel Belgiƫ plaatsvonden.

In Brugge nemen Landau leden, Lotte, Thomas, Matthias, Niels, Iris, Annelies, Fardin, Elisabeth, Martijn deel. Dit jaar is de speellocatie buiten het centrum van Brugge dus wie de Kerstsfeer van Brugge op wil snuiven zal zich met openbaar vervoer of auto naar binnenstad dienen te verplaatsen. Fam. Hematyar zal van Brugge zeker genieten want zij overnachten in het Leonardo Hotel en genieten van de stad Brugge. Familie Schelleman verblijft met gezin en nog 4 jeugdspelers in vakantiepark Duinse Polders in Blankenberge.


Het tweedaagse toernooi met op de 1e speeldag voor C- en D-reeks 3 partijen, E-reeks 4 partijen, 2e speeldag C- en D-reeks 4 partijen, E-reeks 5 partijen behoort tot een sfeervol toernooi. Mooie partijen worden gespeeld en in alle reeksen wordt flink gestreden. Annelies speelt een schitterend toernooi door op de 1e speeldag maar liefst alle 4 de partijen met winst af te sluiten. Lotte wint dag 1 ook alle drie haar partijen en laat daarmee zien wat ze waard is. Thomas, Matthias, Niels zitten elkaar op de hielen en het is dan ook pijnlijk wanneer zij allen een keer tegen elkaar moeten spelen. Iris maakt kans om 1e meisje te worden en is gebrand deze prijs in de wacht te slepen. Fardin maakt een mooie start de 1e dag met 3 winstpunten en ook Elisabeth met 2 winstpunten speelt goed. Martijn laat het wat liggen en behaalt slechts 1 punt.

Na een goede nachtrust dient speeldag 2 zich aan en trainer Luc Oosterlinck van De Drie Torens zal ons vandaag vergezellen. Een enorme steun voor de spelers die tips en begeleiding altijd dankbaar in ontvangst nemen en zich gesterkt voelen in hun spel alleen al door zijn aanwezigheid. De 2e speeldag heeft Lotte in de C-reeks het zwaar: met 4 op 7 sluit zij het toernooi waardig af. In de D-reeks valt Matthias net buiten de prijzen met een 6e plaats (5 op 7), goed gespeeld Matthias. Niels (4,5 op 7) valt net buiten de top 10 maar met een 11e plaats is hij dik tevreden. Thomas 4 op 7 en Iris 4 op 7 waarmee ze 1e meisje van het toernooi wordt en dus in de prijzen valt.

De E-reeks: Annelies speelt een schitterend toernooi en behaalt een 2e plaats met slechts een half punt verschil met nummer 1. Ook is Annelies 1e meisje wat haar dus nog een prijs oplevert. Elisabeth deed het ook goed met 6 uit 9 behaalde zij een 11e plaats, goed gedaan Elisabeth. Fardin begon zijn 1e dag sterk, de 2e dag ging het wat minder en behaalde Fardin uiteindelijk 5 uit 9 wat toch meer dan 50% is. Martijn liet het de 1e dag wat liggen en speelde de 2e dag beter, met 4 uit 9 sluit Martijn het toernooi af.
Nadat Annelies en Iris hun prijs in ontvangst genomen hebben volgt de prijsuitreiking n.a.v. de eindstand van alle criteriums van 2012. In de prijzen voor Landau / De Drie Torens vallen: A-reeks Ian Vandelacluze 5e plaats, C-reeks Quinten Ramaecker 2e plaats, D-reeks Rupert Hoop 1e plaats, E-reeks Annelies Vitharana 4e plaats.

We hebben weer een fantastisch criteriumjaar achter de rug met mooie resultaten ook gedurende het criterium van veel Landau jeugd. We hopen in 2013 ook weer met veel Landau spelers deel te nemen aan diverse criteriums. Deze toernooien zijn ontzettend leuk om aan deel te nemen en zeer leerzaam.