Afdrukken

Het was gezellig druk zaterdagmiddag 28 maart in het MFC aan de Edvard Grieghof in Terneuzen. 22 schoolschaakteams met begeleiders en belangstellenden waren daar naar toe gekomen om te strijden voor het Zeeuws kampioenschap voor basisscholen. Zou het de 21 andere teams lukken om te winnen van de gedoodverfde favoriet, het eerste team van de Oude Vaart uit Terneuzen?

Nadat bekend was geworden dat er uit de voorronde uit Axel 3 teams mee mochten doen, waren ze op de Warande, de Antoniusschool en de Marijkeschool nog hard aan het trainen om zo hoog mogelijk te eindigen… Het was erg leuk dat er in alle teams leden van onze vereniging vertegenwoordigd waren. Bas en Evalina bij de Antoniusschool, Laurens, Jamie en Parisa bij de Marijkeschool en het Warande-team bestond uit allemaal Landau-spelers. Bij de Meerpaal/Leonardo school uit Terneuzen deden Martijn en Anna mee.

De Antoniusschool, winnaar van de voorronde in Axel, startte met een gelijkspel, een overwinning en verlies. Na 3 rondes dus op 50%. Winst was er in de 4e en 5e ronde ( 2x met 3-1) en daarna een mooi gelijkspel tegen de nummer 3 in de einduitslag de Tweemaster/Kameleon uit Souburg.

In de 7e ronde verloor het team van de Marijkeschool en er was nog een overwinning in de 8e ronde. De Antoniusschool eindigde op een prachtige 4e plaats met 10 wedstrijdpunten en 19 bordpunten. Evalina verdient een grote pluim voor een score van 8 uit 8!

De Warande, nummer 2 uit de Axelse voorronde, had een bliksemstart. Na 3 rondes nog op 100%. Helaas kwamen er toen 3 supersterke teams uit de indeling rollen. En volgden 3 verliespartijen op rij tegen resp. kampioen Oude Vaart 1, de nummer 2: Meerpaal/Leonardo en de nummer 3: Tweemaster/Kameleon. Gelukkig kon het team zich herpakken en werd in de 7e en 8e ronde gewonnen. Het resultaat was een mooie 5e plaats met 10 wedstrijdpunten en 18,5 bordpunt.

Verrassing was toch wel de Marijkeschool. Zij hadden zich eigenlijk niet geplaatst, maar door een misverstand bij de organisatie mochten ze toch nog meedoen. Na een slecht begin met 1 gelijkspel en 2 verliespartijen zakte de moed hen een beetje in de schoenen. Toen kwam de wederopstanding. Parisa kreeg een paar spekjes van een heel aardige teamleider van de Rank en wist haar laatste 4 partijen te winnen! Ook de andere spelers herpakten zich en het resultaat was winst in de volgende 4 rondes. Alleen in de laatste ronde werd er nog verloren van de Warande, maar dat neemt niet weg dat de Marijkeschool boven verwachting presteerde met een 7e plaats in de eindrangschikking met 9 wedstrijdpunten en 18,5 bordpunt.

De Meerpaal/Leonardoschool met Anna en Martijn behaalde de 2e plaats, achter het team van de Oude Vaart. Alle uitslagen zijn te vinden op: www.zeeuwseschaakbond.nl