Afdrukken

Het blijft heel spannend in de strijd om het Zeeuws Kampioenschap tussen Landau Axel D1 en Souburg D1. Na de wedstrijden van afgelopen vrijdag is Souburg genaderd op 2 bordpunten.

Souburg D1 won in Goes een keer met 3,5-0,5 en een keer met 3-1. Landau Axel D1 won thuis van Terneuzen met 2,5-1,5 en 3-1. De matchpunten zijn gelijk.

De eerste wedstrijd begon goed voor Landau door een snelle overwinning van Bas Herman, gevolgd door een mooie winst van Marie Dgebuadze. Toen Laurens Dieleman remise speelde tegen Boaz Murre was de eerste winst binnen. Ondertussen stond Martijn Schelleman een stuk achter en verloor daarna dan ook van Nina de Putter (2,5-1,5).

In de tweede wedstrijd verloor Bas  al snel een toren door te snel spelen. Tegenstander Boaz maakte geen fout meer en zo stonden we met 1-0 achter en mochten we dus geen enkele wedstrijd meer verliezen. Het werd vervolgens heel spannend. Laurens won vervolgens na eerst minder te hebben gestaan. Ook Martijn won een pionnetje en kon deze vrijpion de overkant laten halen met als gevolg een 2-1 voorsprong. Het was nu aan Marie, die niet mocht verliezen van Nina. Teamleider Wim gaf dan ook aan, dat ze remise mocht spelen. Marie stond ondertussen goed en ze won zowaar een stuk. Met nog voldoende tijd op haar klok wist ze dan ook te winnen. In een totaal gewonnen stelling voor Marie, ging Nina vervolgens door haar vlag en de opluchting was groot bij het Axelse team.

Nog één ronde waarbij Landau naar Goes moet en Souburg tegen HWP dient te spelen.