Afdrukken

Er zijn van die wedstrijden, dat je als teamleider niet weet wat je moet doen en je met je handen in je haar zit. Zo ook deze wedstrijd uit tegen RSR Ivoren Toren. In september wisten we al dat dit een zeer lastige in te vullen uitwedstrijd werd. Alles viel verkeerd op de volle schaakkalender. Uiteindelijk op vrijdagavond twee spelers opgesteld, die liever niet meededen. Ikzelf als teamleider en Patrick Moens. Je kan het tenslotte ook niet maken om maar met 6 spelers op te komen. Toch behaalde het team nog 2,5 bordpunt tegen het qua rating sterkste team uit deze klas. Hopelijk kunnen we de laatste vier wedstrijden wel sterk opkomen, want het zal nodig zijn in de strijd om de degradatie. Maar liefst 9 teams strijden nog mee . Het verschil tussen nummer 2 en nummer 9 is slechts twee matchpunten.

Wim Versporten was als eerste klaar, hij verloor op het 7de bord. Wim ging vervolgens wandelen in Rotterdam en raakte de weg kwijt. Pas toen iedereen klaar was had hij de pad terug gevonden. Johnny Schalkx speelde tegen schaaktrainer Dolf Meijer, won een pion, maar de zwarte velden waren dodelijk en de compensatie voor Dolf was er meer dan dat. Johnny verloor (0-2).Teamleider Wim had zich opgeofferd op bord 1 tegen een 2300+ speler. Hij kreeg wel zijn opening op het bord, maar maakte toch een klein foutje. Probleem de geofferde pion leverde geen voordeel op en dan weet je, dat het einde verhaal is (0-3).

Toen ook Randy op het 8ste bord verloor, was het al 0-4 en een hele grote nederlaag dreigde. Gelukkig wonnen we de tweede helft nog met 2,5-1,5, waardoor de eindstand 2,5-5-5 werd. Als eerste scoorde debutant Kedem Gutkind een punt. Hij deed dit knap op het tweede bord. Beide spelers maakten in tijdnood wat foutjes, maar die van zijn tegenstander was het grootst. Hierdoor kreeg Kedem een winnend eindspel, wat hij netjes verzilverde (1-4). Invaller Patrick verloor ook op het zesde bord. Onze dank is groot voor het feit dat hij op het laatste moment toch mee wilde gaan (1-5).

Gertjan op het vijfde bord was deze enige die gedurende de hele middag een prettige stelling had en vanaf het begin beter stond. Hij had nog veel werk te doen tegen zijn taaie tegenstander, maar haalde wel knap het punt binnen (2-5). Dennis tenslotte op bord 3 moest een pion offeren op een gegeven moment, waardoor hij wel een vrijpion creƫerde. Het werd een paardeindspel een ook zijn tegenstander kreeg twee vrijpionnen. Beide spelers moesten hun paard in de verdediging houden om de vrijpion van promotie af te houden met als gevolg remise (2,5-5,5).

Volgende ronde op 7 maart thuis tegen concurrent Messemaker uit Gouda.