Afdrukken

In Kruiningen heeft Landau Axel 2 verloren met 6-2. Dat de hoofdklas een hele rare klas is met vreemde uitslagen, dat weten we al lang. Iedereen kan van iedereen winnen. Zie ook bij deze wedstrijd, nadat in Axel door ons tweede team met 7,5-0,5 werd gewonnen. Vandaag dus de omgekeerde wereld. Landau Axel 2 trad vandaag aan met 4 jeugdspelers.

Op bord 8 vergat Bas van Doren te rokeren en dit kostte hem al snel de partij. Lydia op bord 5 speelde een perfecte partij, haar tegenstander schoof alles dicht, maar Lydia speelde op dat laatste gaatje en wist de partij open te breken. Haar tegenstander raakte de weg kwijt en ze scoorde netjes de gelijkmaker (1-1). Janco op bord 2 verloor met zwart van de teamleider van DZD. Dick van der Wouw op bord 7 stond lange tijd beter, maar na afruil van zijn goede stuk, zat er niet meer dan remise in. Ronald de Pooter die gelukkig voor teamleider Wim mee kon doen had ook lang een goede stelling, maar moest ook in remise berusten op bord 4 (2-3)

Niels Schelleman had een lange partij, maar heeft met zwart nog niet het juiste spel tegen d4. Mooie oefenstof om dat eens te bekijken. Hij verloor dan ook na een hele middag te hebben moeten verdedigen (2-4). Theo de Putter op bord 1 stond lange tijd goed tot gelijk tegen Bliek, maar er is in het verre eindspel toch iets fout gegaan (2-5). Tenslotte Iris Schelleman deze keer op bord 3 tegen Clarisse. Een goede partij wederom van haar, waarbij ze een remiseaanbod weigerde omdat op dat moment het team achterstond. Ze kreeg een stuk tegen drie pionnen, stond lange tijd goed, maar toen kwam de tijdnood aan het einde van de partij. Helaas ging het toen fout. Moedig verder gespeeld terwijl ze een remise in handen had tegen deze sterke tegenstander (2-6).