Afdrukken

Vanaf zaterdag 2 mei t/m 9 mei vindt het NK voor A,B en C spelers plaats. De volgende Landau leden komen daar in Rotterdam in actie.

De tussenstand is: 

Kedem Bas Lydia Eliza

Kedem Gutkind (A)
4,5 uit 9

Bas de Feijter (B)
5 uit 9
Lydia Dubbeldam (B meisjes)
5 uit 9
Eliza de Jong (B meisjes)
4,5 uit 9
Fardin Iris Anna Bent
Fardin Hematyar (C)
3,5 uit 9
Iris Schelleman (C meisjes)
5,5 uit 9
Anna Vervaeck (C meisjes)
1,5 uit 9
Bent Speksneijder (A)
(clubgenoot van Eliza)
0,5 uit 9

 

Alle partijen zijn live te volgen op de website van het NK. Ik zal proberen dagelijks een klein verslag te maken.

Op dag 1 mocht Iris als hoogst gerate de loting samen met Nick Schilder (van Nick en Simon) doen van haar groep en ze kreeg de witte stukken in de eerste ronde. Ze won zonder al te grote problemen. Anna in dezelfde groep verloor, maar hield lang vol. In de C jeugd ging Fardin op pionnenjacht met zijn dame, maar hij liet zijn dame vangen En verloor.

In de B kwam Bas niet verder dan remise met zwart. Morgen met wit er volop tegenaan. Ook ander hoog geplaatsten kwamen niet verder dan remise, dus dit belooft een spannende groep te worden. In de AB meisjes maakte Lydia haar hoog geplaatste positie waar. Ze won van Willeke met zwart door een goed toren-paard eindspel. Ook Eliza deed het goed door tegen een sterkere speelster lang het beste van het spel te hebben. Ze hield dan ook knap remise.

In de A categorie speelde Kedem een goede partij tegen de derde geplaatste, maar hij verloor een pionnetje, wat later in het toreneindspel verkeerd afliep. Ook Bent verloor in een Siciliaan tegen Rosa Ratsma, de meisjeskampioen van vorig jaar.

Dag 2 ochtendronde.

In de A categorie kwam Bent goed te staan, maar hij verloor een belangrijke pion, wat hem toch de partij kostte. Kedem koos voor remise, in een wilde partij. Lydia kon na haar winst er helaas geen vervolg aan geven. Een pionoffer van haar te tegenstandster moest ze aanvaarden, maar had wel kwaliteitsverlies tot gevolg. Als  laatste van heel de zaal bezig, maar ze kon de stelling niet houden. Eliza won knap van haar sterkere tegenstandster en heeft nu anderhalve punt. Bas stond lange tijd goed en had de betere lopers, maar hij kwam er niet doorheen en het werd remise.

Iris blijft heeft ook haar tweede partij zonder problemen gewonnen. De verrassing kwam van Anna, die een knappe remise behaalde, waar zelfs eventjes nog meer in zat. Fardin stond lange tijd niet slecht, maar liet een stuk insluiten met verlies tot gevolg. Straks de derde ronde.

Dag 2 middagronde.

In de B-categorie won Bas zijn eerste partij na eerder twee remises, hij won een pion en breidde zijn voorsprong uit. Lydia vreesde vooraf al deze deze dag en helaas werd dit ook waarheid. Ze verloor al vrij snel materiaal en niet veel later de partij. Eliza had in de ochtend gewonnen, maar moest nu haar tegenstandster feliciteren.

In de A- categorie wist Kedem een halfje toe te voegen aan zijn totaal, hij wacht nog wel op zijn eerste overwinning. Ook Bent wacht nog op zijn eerste overwinning, het is te hopen, dat hij dit in ronde 4 voor elkaar krijgt.

in de C- categorie stond Iris lange tijd goed, maar een foutje zorgde er voor, dat ze voor remise moest vechten. Uiteindelijk lukte dit ook, maar ze is nu wel leidster af. Ze kan het in ronde 4 rechtzetten, als ze koploopster Ting Ting Lu treft. Anna overtreft haarzelf en won na een hele lange partij. Ze komt hiermee keurig op 50%. Fardin wist zijn eerste halfje te pakken. In de partij stond hij een pion voor, maar hij koos voor de remise, zodat hij van de nul af was. Nu vandaag dan voor het volle punt gaan.

Dag 3 en 4.

Aangezien gisteren mijn verslag door internetproblemen de mist in ging, nu een verslag over de laatste twee ronden. Gisteren trof Iris Ting Ting en helaas ging het fout voor Iris, eerst won ze een pion, maar Ting Ting wist deze terug te winnen. Iris wilde forceren, maar dit liep niet goed af. Vandaag herstelde ze zich prima en won zeer snel. Anna moest na haar prachtige zondag, nu tweemaal haar tegenstander feliciteren. Fardin verloor gisteren, maar wist vandaag zijn eerste overwinning te behalen.

Bas behaalde twee remises en behield zijn ontslagen status. Lydia won tweemaal en na haar zwarte zondag dus weer terug in de subtop. Eliza wist gisteren een knappe overwinning te behalen, maar vandaag was haar tegenstandster te sterk.

Kedem behaalde gisteren een remise en haalde vandaag zijn eerste overwinning. Bent heeft het lastig en hopelijk lukt het morgen om een resultaat te behalen. Aan de sfeer in de groep zal het niet liggen . De ijsjes-score was vandaag gehaald en dat was verdiend!