Afdrukken

20150117-Scherpenisse-PKJ7762Op de eerste dag van het PKJ Zeeland(Persoonlijk Kampioenschap Jeugd van Zeeland) vielen er voor de E-spelers meteen beslissingen, wie zich kampioen mag noemen en daardoor naar het Nederlands Kampioenschap mag. Bij de jongens won Vincent Tiggelman van Souburg, bij de meisjes Juliette Meijaard van Goes. Onze deelneemster in deze groep was Evalina Tieleman. Ze scoorde 5 uit 9 net een halfje minder dan Juliette. Het onderlinge duel was in een spannende wedstrijd in eeuwig schaak geƫindigd, waardoor Juliette met een dame minder remise claimde na drie keer dezelfde stelling.

 

 

20150117-Scherpenisse-PKJ7750In de A-groep met slechts drie deelnemers moest Niels Schelleman allebei zijn partijen spelen. Tegen clubgenoot Bas van Doren, kwam hij met wit twee pionnen voor, maar hij zag geen winstplan, door de ongelijke lopers op het bord. In de middagpartij had Niels zwart tegen Bent Speksnijder. Om het in eigen hand te houden moest Niels winnen, maar hij kwam niet verder dan remise. Op 31 januari zal de beslissing vallen in de partij van Bas tegen Bent. De winnaar is kampioen en plaatst zich voor het NK. Bij remise krijgen we barrage met alle drie de deelnemers.

In de B-groep won Bas de Feijter allebei zijn partijen, maar ook zijn grootste concurrent Joost van Eenennaam van Denk en Zet won beide partijen. In Axel zal op 31 januari de beslissing vallen in het onderlinge duel.

20150117-Scherpenisse-PKJ7753In de C-groep gaat de strijd tussen Xander Joosse van Souburg en Fardin Hematyar. Het onderlinge duel staat in Axel op het programma in de laatste speelronde. Beide spelers geven op dit moment geen krimp, want ze wonnen alle partijen. Xander had het wel heel moeilijk tegen Anna Vervaeck, hij stond verloren, vervolgens kon Anna eeuwig schaak geven, maar zij wilde winnen. Helaas ging het mis en Xander pakte toch nog de overwinning. Anna, als enig meisje is al zeker van het NK. Tot nu toe scoorde ze 1,5 punten.

In de D-groep hebben we Martijn Schelleman als deelnemer. Hier plaatsen zich twee jongens en drie meisjes voor het NK, waarbij Nina de Putter van Terneuzen/De Drie Torens al zeker is van haar plaats. Tot nu toe staat Martijn in de middenmoot, maar hij moet nog tegen zijn concurrenten bij de jongens. Hij heeft 3 uit 5 op dit moment met nog 4 ronden in Axel te gaan.

In Axel zal ook het kampioenschap in de FGH worden gespeeld op 31 januari. Aanvang 10:00 uur.