Afdrukken

Zaterdag 4 januari 2014 vond voor de 1e keer het Girls for Grandmastertoernooi plaats in het NH-Atlantic hotel in Kijkduin. Onze leden Lydia, Iris, Eliza en Annelies waren uitgenodigd om aan dit meisjestoernooi deel te nemen. Ze ontmoeten in Den Haag een hoop bekenden zoals Nina de Putter, Laura Tiggelman, Zofyra Joosse uit Zeeland en Sofie Hüttl uit België. Maar ook meisjes die ze op de Belgische criteriums tegen komen en Nederlandse meisjes die ze van Nederlandse Kampioenschappen kennen. Een heel leuk weerzien.


20150103-Kijkduin-Groep2De meisjes werden op sterkte in groepen ingedeeld en Lydia, Iris en Annelies zaten in de sterkste 1e groep, waar onze meiden het o.a. op mochten nemen tegen Anna-Maja Kazarian. Annelies hield het langst stand tegen Anna-Maja, knap hoor.

Eliza speelde in de 2e groep en had een topdag, ze voelde zich sterk en wist 6 van de 7 partijen te winnen helaas verloor ze van de Vlaamse Daria wat haar de 1e plaats kostte. Maar met 6 winstpartijen gedeeld 1e worden heeft ze het super gedaan!!! Eliza gefeliciteerd met je 2e plaats.


Lydia speelt liever langere partijen wat haar goed afgaat maar voor dit toernooi moest ze het helaas met een kort speeltempo doen, 3 winstpartijen een mooi resultaat in het sterke veld.

20150103-Kijkduin-Groep1

Iris met 1 punt meer mocht een beker in ontvangst nemen, ze werd gedeeld 3e samen met Sofie maar omdat ze van Sofie gewonnen had was de beker voor Iris. Gefeliciteerd Iris met je 3e plaats.

Nederlands Kampioene Anne Haast reikte de prijzen uit en zorgde voor extra sfeer door haar toegankelijkheid en het spelen van korte partijtjes voor wie het tegen haar aandurfde. Anna-Maja won alle partijen, de winnares van het toernooi in haar eigen woonplaats. Leuk dat Anna-Maja deel nam: een extra uitdaging om tegen een topper te mogen spelen.

Zofyra en Laura presteerden ook erg goed, Zofyra werd 2e in haar groep op onderling resultaat. Gefeliciteerd Zofyra.

20150103-Kijkduin-Groep1Schaakt

Laura werd 4e net buiten de prijzen op onderling resultaat maar mocht nog wel een prijsje kiezen (een heerlijke doos chocolade lekker voor op de terugreis).

We kijken terug op een hele leuke gezellige dag die voor ons voor herhaling vatbaar is. Speciale dank aan Dolf Meijer voor de organisatie en opzet van een heel leuk toernooi samen met een klein team met hardwerkende enthousiaste mensen.