Afdrukken

Iets later dan normaal, maar uw verslaggever had weinig tijd dit weekend. In Vlissingen organiseerde schaakklub Souburg weer het jaarlijkse pepernotentoernooi en het was meteen het afsluitende toernooi van de Zeeuwse Grandprix 2014.

20141206-Vlissingen-IMG 7245rIn de A-groep won Joost van Eenennaam het toernooi op weerstandspunten, waardoor Lydia Dubbeldam net naast de hoofdprijs greep. De Grandprix was al gewonnen door Bas de Feijter, die niet meedeed, vanwege een sponsorloop, maar hij was wel bij de prijsuitreiking. Lydia werd derde in de Grandprix. Mike Calon, die ziek was eindigde nog op de vijfde plaats in deze rangschikking.

20141206-Vlissingen-IMG 7241r

In de C-groep maakten onze leden de dienst uit. Dat was natuurlijk niet vreemd, want na de prachtige tweede plaats vorige week in Den Bosch, waren Iris Schelleman, Bas van Doren en Niels Schelleman in bloedvorm. Het was stuivertje wisselen tussen Iris en Bas. 

20141206-Vlissingen-IMG 7252r

Uiteindelijk wist Iris op weerstandspunten het toernooi te winnen. Bas werd tweede, maar dat was voldoende om de Grandprix te winnen. Niels Schelleman werd derde in het toernooi en ook in de Grandprix. Een volledig Landau-podium dus. Jochem Dieleman die er niet was, werd wel vijfde in de Grandprix. Verder waren in Vlissingen voor Landau Axel aanwezig Liam de Vos en Mathijs Dieleman, die het zwaar hadden in deze groep.

 

20141206-Vlissingen-IMG 7236r

In de D-groep won Fardin Hematyar het toernooi en ook de Grandprix. Clubgenoot Annelies Vitharana was niet aanwezig, maar eindigde wel als tweede in de Grandprix. Martijn Schelleman eindigde in het toernooi op de negende plaats, maar haalde wel de vijfde plaats in de Grandprix. Voor Thimo Hoogstraate en Anna Vervaeck, was er nog een top 10 plaats in de Grandprix. Voor Landau Axel speelden verder nog mee in Vlissingen Rick de Bruijn, Jamie de Vos, Keo Avezaat , Luca van Santen en Dante Maes. Voor Dante was het zijn eerste grote toernooi, sinds hij bij Landau is komen schaken.

In de E-groep deden mee Laurens Dieleman en Tim de Bruijn. Laurens werd vijfde in het toernooi en ook vijfde in de Grandprix. Tim werd negende in het toernooi en zevende in de Grandprix. In de F groep hadden we geen deelnemer, maar in de GH-groep wist Parisa Hematyar beslag te leggen op de derde plaats in de Grandprix.

Het volgende jeugdtoernooi en tevens start van de Grandprix 2015 vindt weer bij ons plaats in de Marijkeschool in Axel. Tot dan!