Met 26 enthousiaste Landau spelers (waarvan er 10 ook lid zijn van De Drie Torens) vertrokken vanuit Clinge, Hulst, St. Jansteen, Hoek, Terneuzen, Zaamslag, Axel auto’s vol jeugdspelers naar Vlissingen. Luc was in alle vroegte in Gent jeugdspelers op gaan halen en voegde daar nog 4 spelers aan toe waaronder Annelies die ook lid is van Landau.

Wie in het bezit was van het rode Landau T-shirt had het voor deze dag speciaal aangetrokken waarmee we al snel op vielen in de drukte van 120 deelnemers. Zeer handig voor de trainers en fotograaf die al snel de rode Landauers in het vizier hebben. Veel belangstelling van ouders wat voor de kinderen erg fijn is wanneer je even over je partij wil praten, honger of dorst hebt of gewoon even wil relaxen tussen de partijen door. De pepernoten en het speelgoed door ouders meegebracht was al snel ontdekt.

De schaakborden bleven niet lang onbemand want al snel werd er met een clubgenoot even ingeschaakt.

F-groep
met Landauspelers Laurens, Kayyum, Parisa en Tim. Laurens was van hen de topper en behaalde 7 winstpunten uit 9 partijen, voor hem een 2e plaats op het podium en mooie beker. Laurens speelde een zeer goed toernooi en wist de laatste partij tegen Nina de Putter (de nr 1 van dit toernooi) te winnen.

20131130-Vlissingen-F 20131130-Vlissingen-E

E-groep met Martijn, Mirac, Jamie, Luca, Keo. In de prijzen viel Martijn: hij behaalde 7 uit 9, goed voor een 2e plaats en een beker. Luca speelde zijn 1e toernooi en werd hierbij geholpen door Keo die al heel goed weet hoe het er op een toernooi aan toe gaat. Luca behaalde 2,5 punten en dat is al heel knap als je voor de 1e keer mee doet. Keo bedankt voor het begeleiden van Luca tijdens het toernooi!

D-groep met Annelies, Fardin, Griffin, Jochem, Thimo, Liam, Anna, Rick, Coen en Dion. Een spannend strijdveld op de bovenste borden maar dat zien we uiteraard graag. Strijden om je plaats, dat is sport! Annelies de grote winnaar met 9 uit 9, geweldig! Voor Annelies een verdiende 1e plaats en beker. Griffin met 7 uit 9 behaalde een mooie 2e plaats met bijbehorende beker. Voor Dion, die pas op de club zit, zijn 1e toernooi en hij weet zich bijzonder goed staande te houden. We zijn blij voor Dion dat hij 1,5 punt heeft; dat geeft moed voor de toekomst. Ga zo door Dion!

20131130-Vlissingen-D  20131130-Vlissingen-C

C-groep met Bas de F, Lydia, Niels, Bas v. D, Mike, Rafael, Matthijs Di., Bas de F 1e met 6,5 uit 7, Lydia 3e 5 uit 7 ook hier voor beiden een beker. Een jaar schaken kan veel progressie opleveren zo zagen we vandaag maar weer. Vorig jaar was Mike nog niet zo lang lid van onze club en had geen toernooi ervaring, moe was hij aan het eind van het toernooi en het was zwaar om met verlies om te moeten gaan. Nu zet Mike een toernooiresultaat van 4 uit 7 neer en geniet met volle teugen van partijen en contacten met medeschakers. Wat een persoonlijke winst boek je dan toch maar mooi!

A/B-groep die samengevoegd is met B speler Mathijs Dub, in de A spelend Iris, Iris is eigenlijk D speler maar aangezien ze al ongeslagen Grand Prix winnaar is van de D groep speelt ze als uitdaging mee in de A/B groep. Niet onverdienstelijk want Iris behaalt 5,5 uit 7 en daarmee een 2e plaats in de A-groep. Podiumplaats waar een beker in ontvangst genomen kan worden.

Aangezien de 5 jeugdschaaktoernooien van de Grand Prix van 2013 er op zitten kan de eindstand opgemaakt worden. In de prijzen (enveloppe met geldprijs) vallen Mathijs 4e plaats in de A/B-groep, Bas de F 1e plaats in C-groep, Lydia 2e plaats, Niels 3e, Iris 1e in de D-groep, 2e Annelies, 4e Fardin, Martijn 1e in de E-groep, Mirac 2e, Jamie 4e, Laurens 3e in de F-groep. Wij feliciteren alle winnaars maar vooral ook alle individuele prestaties.

Sommigen overtroffen zichzelf door meer punten te behalen dan dat ze vooraf dachten. Anderen namen voor het eerst deel, een hele stap en knap om dan alle partijen geconcentreerd te spelen. Ook was er verlies en dat doet soms pijn en er vallen dan zelfs tranen. Er waren bezoekers zoals seniorlid Mark die even langs kwam in de middag, jeugdtrainer Ronald kwam ’s middags met zoon Roy die speciaal voor Landau mooie ontwerpen tekende voor de flyers van het Landau toernooi en zijn nieuwste ontwerp persoonlijk bracht.

Het was weer genieten voor ieder die er bij was en we kijken al weer uit naar het 1e Grand Prix toernooi van 2014, het 35e I.C.L. Landau toernooi in Axel op 11 januari. Trainers bedankt voor de begeleiding, ouders bedankt voor de support en het vertrouwen.