Februari 2024
M D W D V Z Z
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

SponsorKliks, gratis sponsoren!

In Delft hebben Lydia Dubbeldam, Iris en Niels Schelleman en Wim Sinke meegedaan aan het weekendtoernooi, dat tijdens Pasen is gespeeld.

Wim deed mee in de B-groep, Lydia en Iris in de C-groep en Niels in de D-groep. Geslapen werd er in een blokhut en met nachtvorst was dit echt kamperen en gaf het toernooi een aparte dimensie.

Op vrijdagavond was er één partij, op zaterdag maar liefst drie partijen en op de slotdag zondag twee partijen. Iris, Lydia en Niels begonnen met een overwinning. Wim verloor van een sterkere tegenstander.

Op de tweede dag (bijltjesdag met drie partijen) wist Iris haar grote vorm wederom te tonen. Ze won ronde 2 en 3 en speelde in ronde 4 bewust snel remise om zich voor te bereiden op de slotdag. Niels haalde anderhalf uit drie partijen en Lydia scoorde één uit drie partijen. Lydia speelde goede partijen, stond in alle partijen goed, maar kwam op het einde van de partij in tijdnood en met slechts 10 seconden increment verslikte ze zich. Daarnaast heeft de drie van de vijf sterkste spelers gehad dit toernooi.  Wim wist net als Niels anderhalf uit drie te scoren.

Op de slotdag in de vijfde ronde trof Iris één van haar medekoploper en ze speelde haar beste partij dit toernooi. Ze ging een pion verliezen, maar kwam met een verrassende zettencombinatie, waardoor haar tegenstander een stuk moest geven. Daarna maakte ze het keurig af, ondanks haar tijdnood. Dit bracht haar samen op kop met de speler waar ze in de vierde ronde een snelle remise tegen had. In de slotronde moest ze zich verdedigen tegen de nummer drie uit het klassement. Ze stond erg gedrongen, maar is nooit in de problemen geweest. Op het andere bord had haar medekoploper remise gespeeld. Iris wist zelf ook remise te spelen, dus een gedeelde eerste plaats en een mooie TPR boven de 1900 ELO. Iris scoorde 5 uit 6.

Lydia haalde op de slotdag twee remises, waaronder tegen de eerst geplaatste. Ze was enigszins teleurgesteld, maar dat hoeft ze niet te zijn. Goede partijen opgezet, alleen de tijdnood brak haar op. Het feit dat ze gewoon een TPR gelijk aan haar ELO scoorde zegt gewoon, dat ze een goed toernooi heeft gespeeld. Lydia scoorde 3 uit 6.

Niels verloor zijn enige partij op zaterdag, terwijl hij in die partij erg goed stond. Dat was jammer, maar hij scoorde anderhalve punt op de slotdag en won weer flink wat ELO-punten dit toernooi. Het was voor Niels een ideaal moment op een nieuwe opening te proberen en hij scoorde daar anderhalf uit twee mee, dus dat was een leuk succes voor hem. Niels scoorde 4 uit 6.

Wim deed het op de slotdag ook goed en scoorde ook anderhalve punt, waardoor zijn totaal op 3 uit 6 kwam.