Mei 2024
M D W D V Z Z
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

SponsorKliks, gratis sponsoren!

Een prachtig schaakseizoen is bijna ten einde. Landau Axel timmert aan de weg op alle gebieden. De jeugdafdeling is dit seizoen gestegen van ongeveer 20 jeugdleden naar maar liefst 60 jeugdleden!!Een ongekende luxe. Naast de toename in de kwantiteit is zeer zeker ook de kwaliteit enorm toegenomen. Met trots kijken we dan ook graag terug naar het seizoen 2011-2012. Een woord van dank gaat uit naar onze samenwerkingsvereniging op jeugdgebied, namelijk De Drie Torens uit Gent. 

Landau Axel 1 is bij de senioren kampioen van de Hoofdklasse geworden en promoveert naar de landelijke divisie. Landau Axel 2 wist zich zonder problemen in de Hoofdklas te handhaven. Het toetje van het seizoen bij de senioren was dat ook nog de ZSB-beker werd gewonnen. In de finale had HWP het nakijken. Diverse jeugdspelers maakte hun opwachting bij de senioren. Zo speelden Bas de Feijter, Danilo Bolleman, Tibo Maes, Quinten Ramaecker en Lowie Tomme al mee met Landau Axel 1 en 2. Clubkampioen bij de senioren is geworden Theo de Putter. 

Het verhaal bij de jeugd is nog langer. Dit seizoen speelden we met C1, D1 en D2 op het NK teams in Amersfoort, resp een 14de, 8ste en 10de plaats werden behaald. Erg knap dus, als je weet, dat hier de creme de la creme van de Nederlandse schaakjeugd aanwezig was. Later werd in Barneveld het NK voor E-teams gespeeld, hier werd een 34ste plaats behaald. In de Zeeuwse teamcompetitie zijn we in alle leeftijdscategorien kampioen geworden en we hebben ons dus weer opnieuw geplaatst voor het NK in Amersfoort voor komend seizoen. 

Individueel heeft de jeugd zich ook laten zien op het NK in respectievelijk Haarlem, Rijswijk en Waalwijk. Bas de Feijter (ZK in de C-categorie), Lydia Dubbeldam (dankzij prachtige prestatie ONJK) en Mathijs Dubbeldam (ZK in de B-categorie) waren aanwezig in Haarlem. Iris Schelleman (ZK in de D-categorie), Niels Schelleman (D-categorie) en Bas van Doren (D-categorie) waren aanwezig in Rijswijk. Sean Winters (ZK E-categorie) was aanwezig in Waalwijk. Alle spelers (speelsters) hebben het beste van zichzelf laten zien. Voor de pupillendag (16 juni a.s.) hebben zich ook nog eens een viertal Landau-ers geplaatst. Clubkampioen is Bas de Feijter geworden in de A-groep. In de B-groep is Job Lindeboom kampioen geworden. 

Dankzij heel veel vrijwilligers, een behoorlijk aantal zelfs sinds halverwege afgelopen seizoen, hebben we een hele mooie basis gelegd voor de toekomst. Deze vrijwilligers verdienen een dankwoord en hierdoor zien we de toekomst zeer positief in. Dit weekend hebben zich 68 deelnemers opgegeven voor de BBQ, ook dit is een record! 

Wim Sinke 

Jeugd Coordinator Landau Axel ,
Externe competitieleider Landau Axel