Afdrukken

Op woensdagmiddag 7 februari waren er 9 schoolteams naar de Marijkeschool in Axel gekomen om te strijden voor een plekje in de finale van het Zeeuws kampioenschap schoolschaak.

Basisschool de Warande uit Axel was, zoals meestal het geval is, hofleverancier met 4 deelnemende teams. Van de Marijkeschool, ook uit Axel, deden er 2 teams mee. De andere deelnemers waren: de Antoniusschool Axel, De Wereldboom uit Hulst en voor het eerst de Nobelhorst uit Hulst. Fijn dat jullie er ook bij waren.

In de eerste 3 rondes waren er geen bijzondere uitslagen te noteren, alleen in de tweede ronde waren alle uitslagen 4 – 0 of 0 – 4. Na de pauze werd de strijd wat spannender. Na 3 rondes kwamen de favorieten wel boven drijven. Warande 1, (met de Landau-spelers Rafael, Julius, Tim en Carsten), en Antonius hadden al 3 wedstrijden gewonnen en gingen dus samen aan kop. Het eerste team van de Marijkeschool (met de Landau-spelers Parisa, Tim, Aäron en Atousa) en het team van de Wereldboom volgden met 1 verliespartij. In de 4e ronde klopte Warande 1 met 4 – 0 de Antoniusschool en was er winst voor zowel de Marijkeschool als de Wereldboom. Voor het ingaan van de 5e en laatste ronde was er dus een duidelijke koploper, gevolgd door 3 teams die elk 1 partij hadden verloren.

In deze laatste ronde won Warande van de Wereldboom en speelden Marijke 1 en de Antoniusschool gelijk. De bordpunten moesten dus de beslissing
brengen voor de 2e of 3e plaats… De Marijkeschool werd 2e met 13,5 bordpunt, de Antoniusschool 3e met 12,5 bordpunt. Deze 3 scholen mogen op 17 maart a.s. meedoen aan het Zeeuws kampioenschap schoolschaak in Terneuzen. Bij het team van de Marijkeschool wist Atousa Warnier, die nog maar 7 jaar is, al haar partijen te winnen!!